Şteianca Irina Bara şi-a adjudecat, zilele trecute, două turnee ITF. Tenismena în vârstă de 21 de ani s-a impus atât la simplu, cât şi la dublu în Tunisia, la "Hammamet Open", competiţie cu premii în valoare de 10.000 de dolari.

 

În proba de simplu, Irina (nr. 332 WTA) s-a impus într-o manieră categorică, fără să piardă vreun set în cele patru meciuri disputate. În finală, favorita 3 a învins cu 6-3, 6-3 o adversară mai bine situată în circuitul profesionist, slovena Tamara Zidansek (18 ani, nr. 269 WTA), cotată cu prima şansă la câştigarea competiţiei.

La dublu, bihoreanca a făcut pereche cu Alice Bacquie, din Franţa, trecând în ultimul act de Ines Ibbou (Algeria)/Kelia Le Bihan (Franţa) cu 6-1, 6-0. Pentru succesul de la simplu, Irina Bara a primit un premiu de 1568 dolari şi 12 puncte WTA, iar la dublu a fost răsplătită cu 312 dolari şi 7 puncte WTA.

Anterior acestui turneu, Irina Bara mai jucase trei concursuri de 10.000 de dolari în staţiunea tunisiană, în două pierzând în trei seturi în finală şi în altul atingând faza semifinală.

În acest an, Irina are un bilanţ de 17 victorii şi 5 înfrângeri la simplu şi 12 victorii şi 5 partide pierdute la dublu, probă la care în 2016 a mai câştigat un turneu de 10.000 de dolari în Spania, la Tarragona.

În ultimul concurs de la Hammamet a fost înscrisă şi orădeanca Denisa Cherecheş (19 ani, Voinţa Oradea), care a ratat prezenţa pe tabloul principal după ce a fost învinsă în turul doi al calificărilor.