Programul competiţional dens al campioanei României la baschet masculin include în acest sfârşit de săptămână un alte meci solicitant. În această seară, de la ora 19.30 (Digi Sport 4), CSM CSU Oradea joacă în deplasare cu Steaua CSM Bucureşti, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a a Ligii Naţionale.

 

Dacă orădenii au trei victorii şi un eşec în campionat, steliştii au câştigat toate cele trei partide disputate. În cupele europene, însă, ambele formaţii au debutat cu o înfrângere în faza grupelor. CSM CSU a cedat acasă (56-69) în Liga Campionilor cu Pinar Karsyaka Izmir, iar Steaua a pierdut (69-78) în Europe Cup, cu Prievidza, echipă pe care formaţia orădeană o eliminase în primul tur preliminar. Ambele formaţii pot resimţi o stare de oboseală după aceste jocuri, însă CSM CSU Oradea este dezavantajată de absenţa a doi jucători de bază, americanii Martin Zeno şi Sean Barnette, ambii accidentaţi la coaste. „Martin Zeno a început să lucreze individual, în sala de forță și chiar să efectueze aruncări. Sean Barnette a suferit o foarte puternică contuzie la coaste, care continuă să îi provoace dureri. În aceste condiții, perioada de inactivitate a lui Barnette este condiționată de nivelul durerilor provocate de această contuzie. Este puțin spre deloc probabil ca el să fie apt pentru următorul meci (n.r. - cu Steaua) al echipei noastre”, se menţionează pe site-ul oficial al clubului orădean. 

Celelalte partide din această rundă: BCM Olimpic Baia Mare - Dinamo București (ora 17.00), CSU Sibiu - U-BT Cluj-Napoca (ora 18.00), SCM Timișoara - BCM U Pitești (ora 18.00), toate astăzi. Meciul SCM U Craiova - Phoenix Galați s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei. BC Mureş are rundă liberă.

CLASAMENT

1. CSM CSU Oradea - 7 puncte

2. BCMU Piteşti - 7 puncte

3. Steaua - 6 puncte (3 meciuri)

4. BC Timişoara - 6 puncte

5. U BT Cluj - 5 puncte (3 meciuri)

6. BC Mureş - 5 puncte

7. CSU Sibiu - 5 puncte (3 meciuri)

8. SCM Craiova - 4 puncte

9. Phoenix Galaţi - 3 puncte (2 meciuri)

10. Dinamo -3 puncte (3 meciuri)

11. Baia Mare - 3 puncte (3 meciuri).