Municipalitatea orădeană intenţionează ca, pentru a contracara efectele crizei financiare, să taie angajaţilor veniturile facultative provenite din premii, sporurile de antenă, plata orelor suplimentare şi prime, dar şi să reducă organigrama. De asemenea, consilierii locali şi-au dat acordul pentru blocarea majorărilor salariale la regiile autonome şi societăţile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Oradea şi pentru renegocierea clauzelor din contractele colective de muncă. Pe de altă parte, municipalitatea speră ca prin înscrierea echipei de fotbal FC Bihor în Liga a III-a cheltuielile din bugetul local să se reducă considerabil.

Convocaţi într-o şedinţă extraordinară, consilierii locali au votat propunerea Primăriei Oradea de a bloca majorările salariale la regiile autonome şi societăţile comerciale aflate în subordinea CLO, precum şi pe cea privind mandatarea conducerilor acestor instituţii de a renegocia clauzele din contractele colective de muncă. Motivele invocate de Executiv pentru recurgerea la aceste măsuri sunt: contextul economic actual şi faptul că trebuie "evitată creşterea cheltuielilor de orice natură, inclusiv a celor de personal". De asemenea, potrivit estimărilor făcute de municipalitate, se prefigurează că scăderea colectărilor la bugetul local se va menţine şi în primul semestru al anului viitor. Pe lângă măsurile legate de renegocierile contractelor colective de muncă de la nivelul instituţiilor din subordinea CLO şi a blocării majorării salariilor angajaţilor, Primăria Oradea pregăteşte pentru şedinţa ordinară a CLO din această lună o reducere a organigramei acestor instituţii. De asemenea, vor fi renegociate toate contractele de închiriere ale regiilor şi instituţiilor din subordinea Primăriei în vederea diminuării sumelor care trebuie plătite şi vor fi făcute reduceri cu cheltuielile de personal. Mai exact, printr-o dispoziţie a primarului s-a hotărât suspendarea până la sfârşitul anului a plăţii orelor suplimentare, premiilor, sporurilor de antenă şi celorlalte venituri suplimentare ale angajaţilor, precum şi "drepturilor cu caracter neobligatoriu, cum ar fi stimulentele acordate personalului care colectează creanţele". Potrivit edilului şef al Oradiei, prin aceste măsuri s-ar face o economie la bugetul local pentru următoarele şase luni de peste 2,5 milioane lei.
În ceea ce priveşte FC Bihor, Bolojan le-a precizat consilierilor locali că jucătorii care au salarii de 1.500 euro au refuzat reducerea substanţială a acestora, "dând dovadă de o rupere totală de realitate". În aceste condiţii, pentru a putea rezilia contractele jucătorilor are în vedere înscrierea echipei de fotbal în Liga a III-a, iar jucătorii care vor fi aduşi să fie bihoreni, astfel încât cheltuielile cu cazarea să nu mai fie necesare. "Pentru 20 de persoane care ţin de salariul de 1.500 euro fără să facă performanţă nu putem să cheltuim zeci de miliarde de lei de la bugetul local", a precizat Ilie Bolojan, adăugând că datoria totală a clubului este de 1,9 milioane de lei. Consilierii locali nu au părut prea încântaţi de perspectiva ca echipa fanion a Oradiei să evolueze în Liga a III-a, venind chiar cu soluţii pentru menţinerea ei în Liga a II-a. Astfel, consilierul PD-L Vasile Petruţ a propus ca în schimbul jucătorilor cu contracte mari să fie aduşi jucători de la echipele din judeţ, sugerând că aceştia ar fi dispuşi să joace şi gratis în Liga a II-a. Pe de altă parte, social-democratul Ovidiu Mureşan consideră că retrogradarea echipei ar aduce un deficit de imagine Oradiei. "Nu putem accepta ca o echipă fanion să evolueze în divizia a patra. Ar trebui să se încerce menţinerea ei în Divizia B. Oricum, e ruşinos că am acceptat atâtea mandate, ca un astfel de oraş să nu aibă echipă în Divizia A", a menţionat Mureşan.