Astăzi, de la ora 11.00, la Sala Arcadia, va avea loc penultima reprezentaţie din ministagiunea estivală a oferită copiilor de trupa Arcadia. De această dată, prichindeii sunt invitaţi să redescopere lumea basmelor româneşti, prin spectacolul „Stan Bolovan, Spaima zmeilor”.

Stan Bolovan, Spaima Zmeilor, a avut premiera în data de 7 mai şi este un spectacol care s-a bucurat de aprecierea celor mici şi mari. Este primul spectacol prin care se încearcă familiarizarea publicului cu poveştile populare româneşti, iar Ioan Slavici este un reprezentant de marcă al basmului românesc. Spectacolul se bazează pe cele două poveşti ale lui Slavici: Stan Bolovan şi Spaima zmeilor, iar dramatizarea a fost realizată de Maria Mireluţ. Ca un element inedit, scenografa Oana Cernea a folosit pentru păpuşile şi decorul din acest spectacol doar produse naturale. Păpuşile sunt sculptate în lemn, accesoriile sunt din lână şi blană naturală, costumele sunt din in şi cânepă. De asemenea, cei trei zmei sunt construiţi din mături (Zmeul cel mare), coşuri de nuiele (Zmeul mijlociu) şi câlţi de cânepă (Zmeul cel mic). În plus, aceştia mai au un merit, acela de a nu fi… înfiorători. Materia primă folosită în atelierele teatrului la realizarea păpuşilor şi decorurilor a fost special aleasă pentru a asigura aerul rustic, tradiţional românesc.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Zentania Lupşe (Stanca şi Mama zmeilor); Andrei Fazecaş (Zmeul mijlociu şi Sf. Petru), Igor Lungu, (Zmeul cel mare şi Păcurarul), Florin Stan (Zmeul ce mic), Florian Silaghi (Stan Bolovan) şi Rin Tripa (Dumnezeu şi Câinele Păcurarului). Ajutorul actorilor în acest spectacol, în ce priveşte recuzita, este Armanca Serac.

Spectacolul se adresează copiilor cu vârste începând de la trei ani. Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrului sau online pe biletmaster.ro, dar pot fi achiziţionate şi înainte de începerea spectacolului.