Agitaţie mare ieri, în faţa Grădiniţei nr. 56 din Oradea, unde locuitorii de pe strada Bumbacului, dar şi trecătorii au putut asista la un spectacol inedit pus în scenă de preşcolari. Îmbrăcaţi în costume populare, mascaţi sau pictaţi pe faţă, alături de cadre didactice şi părinţi, prichindeii au sărbătorit 28 de ani de la înfiinţarea grădiniţei.

Fiind pentru prima dată când personalul didactic al Grădiniţei nr. 56 s-a decis să organizeze o adevărată manifestare în acest sens, copiii s-au arătat cei mai încântaţi. Şi pentru că nu în fiecare zi grădiniţa împlineşte 28 de ani de la deschidere, cadrele didactice din echipa organizatoare au dorit ca spectacolul să iasă ca la carte. Şi chiar au reuşit. În faţa instituţiei a fost amenajată o miniscenă, pe care micuţii au şi pus stăpânire în cel mai scurt timp. Nu au lipsit părinţii, bunicii şi prietenii, care, încântaţi de odraslele lor, au urmărit până la final întreaga activitate. "Cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la înfiinţare am decis să organizăm această manifestare. Este prima ediţie şi vrem să devină o tradiţie pentru instituţia noastră de învăţământ preşcolar. Spectacolul este structurat în două părţi şi se bucură de prezenţa mai multor personatăţi din oraş", a precizat directoarea grădiniţei, Dana Lukacs. Educatorii şi-au prezentat cele 10 grupe de preşcolari, care pe rând au cântat, dansat, recitat poezii şi chiar au jucat teatru. În cea de-a doua parte, toţi invitaţii au păşit în incinta grădiniţei, unde au ascultat o scurtă istorie a instituţiei, cu documente şi fotografii din trecutul acesteia.

La eveniment au participat foste cadre didactice, foşti preşcvolari şi reprezentanţi din partea autorităţii locale şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.