Şaisprezece echipe de minifotbal din şase judeţe din nord-vestul ţării vor fi prezente la turneul regional de la Oradea organizat de Spiridon Baltsavias în colaborare cu FR Minifotbal de mâine şi până duminică. Meciurile se vor disputa pe două terenuri de la Baza Sportivă „Tineretului".

 

16 echipe din 6 judeţe

La cea mai importantă competiţie de acest gen organizată în oraşul de pe Crişul Repede vor participa campioanele şi vicecampioanele din judeţele Bihor, Arad, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare. Participantele au fost repartizate în patru grupe, primele două clasate calificându-se  în sferturile de finală. Dacă meciurile din faza grupelor vor avea loc vineri şi sâmbătă dimineaţa, partidele din sferturile de finală se vor desfăşura sâmbătă seara, cu începere de la orele 18.00, 19.00, 20.00 şi 21.00. Semifinalele sunt programate duminică, de la orele 9.00 şi 10.00, zi în care se va mai juca meciul pentru locurile 3-4 (ora 12.30) şi finala (ora 13.30).

Deschiderea oficială are loc vineri, de la ora 14.30, când este prevăzută şi festivitatea de premiere a Campionatului Judeţean.

 

GRUPA A: Sentierri Satu Mare, Mavros Arad, Palermo Cluj, Nordic Boys Baia Mare

GRUPA B: Dr. Browns Baia Mare, AEK Oradea, Bendkopp Cluj, Milan Arad

GRUPA C: Bentel Sistem Cluj, Aboliv Turda, Euro Dezmembrări Zalău, Sistema Arad

GRUPA D: Dia Guard Divino Zalău, Şoimii Şimand, Italienii Cluj, Panoramic Oradea

 

AEK şi Panoramic reprezintă Bihorul

Laureata Campionatului Judeţean Bihor, AEK Oradea, face parte din Grupa B în care va întâlni vineri, 27 mai, pe Milan Arad (ora 16.00),   Bendkopp Cluj (ora 20.00), iar sâmbătă, 28 mai, pe Dr. Browns Baia Mare – (ora 10.00).

A doua clasată din Bihor, Panoramic, a fost repartizată în Grupa D, urmând să întâlnească vineri pe Şoimii Şimand (ora 18.00), Dia Guard Divino (ora 22.00), şi sâmbătă echipa Italienii (ora 12:00).

“Federaţia Română de Minifotbal a apreciat condiţiile foarte bune de la Baza Tineretului şi ne-a încredinţat organizarea acestui turneu important la care vor participa echipe puternice din zona de nord-vest a ţării, cu foşti jucători din Liga 1 sau cu componenţi ai naţionalei de minifotbal în lot. Ambele echipe orădene vizezază calificarea la turneul final al Campionatului Naţional, programat la Deva. Ne bucură faptul că minifotbalul se dezvoltă foarte mult şi în Bihor, în afara campionatului din Oradea mai existând întreceri similare şi la Ştei şi Beiuş. Aşteptăm lumea să vină într-un număr cât mai mare să asiste la jocurile din faza regională”, a afirmat Spiridon Baltsavias, care a mai precizat că următoarea ediţie a Campionatului Judeţean va demara în luna septembrie.

Partidele se vor desfăşura pe durata a două reprize a câte 25 de minute şi vor fi conduse de arbitri din judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara. La turneu va fi prezent şi Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal.