Faza județeană, la fotbal pe teren redus, a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar a fost organizată pe terenul de sport al LPS Bihorul Oradea, într-o organizare ireproșabilă în care „amprenta” arbitrilor Marius Omuț și Ciprian Fiter a fost una vizibilă, delegațiile liceenilor simțind din plin o ospitalitate aparte.

Practic, faza județeană s-a constituit într-o adevărată finală prin participarea celor două echipe, CN „Emanuil Gojdu” Oradea și CN „Avram Iancu” Ștei, căștigătoarele fazei pe zone. Organizatorii acestui meci, Marius Omuț și Ciprian Fiter, au prezentat celor doi delegați, prof. Daniel Hulea și Emanuel Coroiu, regulamentul de desfășurare. A urmat verificarea jucătorilor, ambele echipe având în lot doar elevi de la unităţile de învățământ pe care le-au reprezentat, spiritul competiției fiind astfel respectat. S-a jucat în formula 5+1, două reprize a câte 20 de minute fiecare. Partida a fost una destul de echilibrată, mărturie fiind și scorul, destul de strâns, în care victoria a revenit „gojdiștilor”, aceştia dovedind un plus de maturitate în joc după un start ezitant, în care „nepoții moțului” au ratat în primul minut două ocazii monumentale. După ce șteienii au mai irosit o bună ocazie, orădenii au deschis scorul pe contraatac, prin Cioloș (13), dar ratând și ei prin Hălmăgean (15) și Rada (16). Totuși superioritatea în joc a fost una care s-a materializat (2-0) datorită lui Boțoc care a înscris din apropiere. Partea a doua a început cu iureșul șteienilor însă Blig (21) și Marc (23) nu au materializat șansele ivite. Totuși, șteienii au punctat (2-1) prin Blig (25) pentru ca „gojdistul” Handra să aibă intervenția meciului la „ghiuleaua” lui Robert Marc (30). Un moment lipsit de sportivitate i-a avut ca protagoniști pe Boțoc și Blig (33) care s-au înjurat (?!) reciproc, iar sancțiunea administrată a fost una destul de blândă, doar cartonaș galben, însă Blig a părăsit terenul pentru două minute deoarece mai avea unul. În superioritate numerică, orădenii au punctat imediat (3-1), prin Hălmăgean (34), cel mai bun jucător de pe teren, gol care s-a dovedit a fi hotărâtor în stabilirea echipei câștigătoare. Echipa CN „Emanuil Gojdu” Oradea va reprezenta Bihorul la faza interjudețeană ce va fi organizată la Bistrița, la o dată ce va fi stabilită în curând. 

CN „Emanuil Gojdu”: Andrei Handra (clasa a X-a D), Octavian Firez (XII-F), David Boțoc (XII-A), Silviu Rada (XII-A), Tudor Ardelean (XII-A), Flaviu Jurgiu (XII-G), Marc Hălmăgean (X-G), Fabian Cioloș (XI-G), Darius Haș (XI-B). Antrenor: Prof. Daniel Hulea.

CN „Avram Iancu”: Bogdan Alexandru Blig (XII-C), Aurel Rareș, Vlad Teaha (XI-A), Giuliano Robert Marc (XI-D), Tudor Ciubota (XI-D), Daniel Marius Coldea (XII-A), Cristian Cătălin Țigan (X-C),  Florin Rareș Fordon Pele (XI-C), George Cristian Farcaș (X-B), Ioan Andrei Suciu (X-A), Cornel Gabriel Tocuț (XI-B). Antrenor: Prof. Emanuel Coroiu.

Arbitri: Alex Beleneși și Andrei Venter.

Asistența medicală: Eva Kapay și Mariana Matei.