Ridicată cu ani buni în urmă, sala de sport de la Holod a fost, în fine, inaugurată! Evenimentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, 30 septembrie. Cu această ocazie, s-a desfășurat și prima ediție a Cupei Comunei Holod la Box.

Chiar dacă renumiții boxeri români Mihai Leu și Francisc Vaștag, care erau oaspeții speciali ai întrecerii de la Holod, nu au putut onora invitația, cupa de box de aici s-a bucurat de o participare consistentă, 48 de pugiliști români și maghiari, fete și băieți, aliniindu-se la startul acestei prime ediții. Detalii despre eveniment ne-au oferit chiar organizatorii acestuia. Primarul Ioan Horga a vorbit despre clubul local „Profesional Box Holod”, club care a atras numeroși copii din comună. De altfel, interlocutorul nostru a subliniat faptul că noul club de box de la Holod își propune chiar revitalizarea sportului de amatori și de masă. Despre desfășurarea primei ediții a Cupei Comunei Holod la Box și despre activitatea clubului pugilistic local, am primit informații de la președintele acestuia, Florin Solomie, care a precizat că întrecerea a reunit boxeri de la cluburile din Cugir, Orăștie și Salonta, cărora li s-au alăturat pugiliști din țara vecină, Ungaria, de la Bekescsaba și Academia Guvernamentală de Box din Budapesta.

Pentru ca ziua să se termine într-o atmosferă de sărbătoare, participanții la eveniment au avut parte și de un scurt spectacol, pe scena amplasată în apropierea sălii de sport din Holod urcând componenții îndrăgitului ansamblu folcloric „Stelele Bihorului” și solistele de muzică populară Florica Opriș-Abaghioaiei și Denisa Birou, în timp ce pentru fanii muzicii ușoare au cântat trupa „Party Band” și Jessie Baneș.