De ieri, Clubul Sportiv Muncipal (CSM) Oradea are o nouă conducere. În locul lui Florin Birta, instalat viceprimar după alegerie locale de luna trecută, a fost numit Şerban Sere (43 ani), managerul secţiei de baschet masculin a clubului orădean din 2009 încoace.

„Având în vedere că timp de şapte ani am condus Clubul Sportiv Municipal, cu siguranţă voi susţine în continuare sportul orădean şi bihorean, care trebuie să continue performanţa obţinută în toţi aceşti ani. Am colaborat foarte bine cu Şerban Sere şi am convingerea că va fi un preşedinte bun care va continua performanţele obţinute de sportul orădean”, a declarat Florin Birta în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Fost component al echipei naționale de baschet masculin a României, Șerban Sere a jucat la Dinamo Oradea, Elba Timișoara, West Petrom Arad și BCM U Pitești, înainte de a se întoarce la Oradea, pentru a juca sub culorile CAO, ulterior preluat de CSM Oradea. "Şerban Sere a contribuit la relansarea baschetului orădean în anul 2003 şi  la promovarea echipei în primul eșalon al țării, în anul 2005, fiind cel care, împreună cu regretatul Antonio Alexe, a pus bazele echipei care astăzi este campioană a României. El s-a separat de club pentru o perioadă, însă a revenit în anul 2009, atunci când a preluat funcția de manager al secției de baschet. După șapte ani în această funcție,  echipa de baschet a disputat patru finale și a obținut șase medalii (trei de cupă, trei de campionat), totul culminând cu câştigarea Ligii Naţionale în urmă cu mai bine de o lună", notează siteul oficial al clubului orădean.

Legislativul local a mai aprobat ieri modificarea componenţei Comitetului Director al CSM, care are acum în componenţă următorii membri: Sere Şerban, Bungău Ionel, Korodi Jozsef, Fejer Ivan, Ile Nicolae şi patru reprezentanţi ai sponsorilor clubului.