Luceafărul Oradea îşi va cunoaşte astăzi adversarul din optimile de finală ale Cupei României. Tragerea la sorţi va începe la ora 11.00, cu echipa orădeană plasată în urna a doua valorică.

 

Posibili oponenţi şi tari, dar şi modeşti

"Luceferii" ar putea întâlni o echipă puternică din Liga I, precum Steaua, Dinamo, Viitorul Constanţa, CFR Cluj, Astra, dar şi una modestă, din liga secundă, gen Dacia Unirea Brăila sau CS Afumaţi. Neatractiv pentru microbişti ar fi şi un duel cu ASA Târgu Mureş, Pandurii şi CSM Poli Iaşi.

Cert e că nu se vor confrunta cu CS Universitatea Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaş sau CS Mioveni, plasate şi ele în urna B. În optimi, Luceafărul a evitat o formaţie din prima ligă, eliminând (1-0) o echipă mult mai slab cotată, Metalosport Galaţi, din eşalonul trei.

Configuraţia celor două serii valorice:

Urna A: Astra Giurgiu, Steaua Bucureşti, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo Bucureşti, Viitorul Constanţa, ASA Târgu Mureş, CSM Poli Iaşi, CFR Cluj, Dacia Unirea Brăila, CS Afumaţi, ACS Poli Timişoara.

Urna B: CS Universitatea Craiova, FC Voluntari, Gaz Metan Mediaş, CS Mioveni, Luceafărul Oradea.

Cinci echipe din urna A vor fi împerecheate cu cele din urna B, iar cele şase formaţii rămase în prima urnă se vor grupa între ele, partidele fiind programate între 13-15 decembrie.

"În cazul în care meciurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării", se menţionează pe siteul FRF.

 

Meciurile cu Mioveni şi Braşov la TV

Altfel, următoarele două jocuri ale Luceafărului din liga secundă vor putea fi urmărite pe micul ecran. Gruparea orădeană va juca sâmbătă, 19 noiembrie (ora 14.00), în deplasare, cu CS Mioveni, iar marţi, 22 noiembrie, de la aceeaşi oră, pe teren propriu, cu FC Braşov, ambele partide fiind transmise în direct de Digi Sport 1.

 După 16 etape, Luceafărul ocupă locul 11 cu 22 de puncte.