Cele patru terenuri cu zgură ale CS TC „Iris” Ștei au găzduit, în perioada 24-27 septembrie, cea de-a IX-a ediţie a turneului de categoria I dotat cu Cupa „Iris” Ștei. Competiţia este inclusă în calendarul Federației Române de Tenis.

 

Cupa „Iris” Ștei a fost organizată de președintele-antrenor al CS TC „Iris” Ștei şi s-a bucurat de participarea a peste 50 de tenismeni din Timişoara, Satu Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Mediaş, Sibiu, Deva, Reşiţa, Petroșani, Oradea, Salonta şi bineînţeles Ştei. Practicanții „sportului alb” s-au confruntat la categoriile de vârstă 12, 14, 16 ani fete și 10, 12, 16 ani băieți, turneul fiind supervizat din partea FRT de arbitrul internațional Lucian Ghia, din Brașov. Pe durata celor patru zile de întreceri, numeroșii spectatori, printre care am remarcat și prezența primarului orașului Ștei, Iulian Balaj, un mare iubitor de sport, dar și a celei mai titrate jucătoare de tenis din Bihor, Irina Maria Bara, au avut ocazia să asiste la meciuri deosebit de disputate, de multe ori victoria fiind adjudecată pe „muchie de fileu”.

 

Primii patru clasați, pe categorii de vârstă, au fost următorii:

 

10 ani băieți

1. Tudor Batim - Sănătatea ERGOLEMN Satu Mare

2. Alexandru Gall - CS PROAS Sibiu

3. Rareș Gavriluț - CSM Oradea

4. Cristian Leontidis - CS Metalul Salonta

 

12 ani fete

1. Gloria Ganea - CS PROAS Sibiu

2. Mara Geiger - CS PROTENIS Sibiu

3. Anamaria Coroiu - CSM Oradea

4. Anca Isac - CS SPORT 4 FAN Timișoara

 

12 ani băieți

1. Ionuț Gal - CS Sănătatea Oradea

2. Andrei Radu - CSM Reșița

3. Ștefan Stoica - CS ALPA Deva

4. Ștefan Radu - CSM Reșița

 

14 ani fete

1. Alexandra Szilosi - Metalul Salonta

2. Vanesza Szilosi - Metalul Salonta

3. Bianca Baicu - CS TC „Iris” Ștei

4. Carina Haidu - CS TC „Iris” Ștei

 

16 ani fete

1. Mara Iliescu - CS PROAS Sibiu

2. Andreea Vâlcan - CSM Arad

3. Francesca Sătean - CS Metalul Salonta

4. Briana Străuţ - CSU Târgu Mureş

 

16 ani băieți

1. Kevin Lovas - CSM Petroșani

2. Kolla Vasii - CS Diadora Timișoara

3. Horea Chindlea - CS Sănătatea Oradea

4. David Brad - CS „Iris” Ștei

 

Sportivii care au intrat în „careul de ași”, au avut marea șansă să fie premiați de către Irina Maria Bara, sportivă clasată pe locul 260 WTA, care a profitat de cele câteva zile libere venind la Ștei după ce s-a oprit în „sferturi” săptămâna trecută, la turneul cu premii în valoare de 25.000 dolari de la Podgorica. De menţionat că înainte cu câteva zile câştigase, la simplu, primul turneu challenger cu premii de 25.000 de dolari, în Ungaria, la Hodmezovasarhely. Revenind la turneul de la Ştei, trebuie spus că s-au acordat premii substanțiale constând în cupe, diplome și materiale sportive, concursul fiind sponsorizat de Primăria și Consiliul Local Ștei, prin implicarea ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului, dar și a unui sponsor cu mare greutate, respectiv European Drinks. CS TC „Iris” Ștei, prin președintele-antrenor Călin Bara, a avut un rol consistent în organizarea și desfășurarea acestui reușit turneu de la poalele Munților Apuseni.