În noaptea de luni spre marți, a fost montată structura de metal, definitivă, la două dintre cele patru balcoane ale Podului Sfântului Ladislau. Potrivit reprezentanților municipalității din Oradea, structurile de metal se montează noaptea, pentru a nu îngreuna circulația, noaptea traficul fiind mai lent în această zonă din oraș. De altfel, acestea sunt printre ultimele lucrări rămase nefinalizate înainte de redeschiderea circulației rutiere.

„Au fost montate balustradele la două dintre cele patru balcoane ale Podului Sfântului Ladislau, urmând ca, la celelalte două, să fie montate în această noapte (n.r. - marți spre miercuri). Structurile de metal se montează noaptea, pentru a nu îngreuna circulația, noaptea traficul fiind mai lent”, ne-a declarat Csilla Petri, consilier la Biroul de Presă din cadrul Primăriei Oradea. Pe de altă parte, tot în aceste zile, trotuarele Podului Sfântul Ladislau au fost curățate prin spălare cu jet de apă, ceea ce a determinat închiderea, pe rând, a accesului pentru pietoni pe unul dintre trotuare. Reprezentanții municipalității ne-au dat asigurări că aceste lucrări de curățare se impuneau, pentru a înlătura resturile rămase în urma lucrărilor. „Spălarea trotuarelor era necesară, pentru înlăturarea resturilor rămase în urma lucrărilor. Curățarea acestei porțiuni destinate pietonilor face parte din lucrările aferente, pentru ca bordura să fie curată”, a precizat interlocutoarea noastră. Circulația rutieră pe Podul Sf. Ladislau a fost reluată anul acesta, pe 15 august, după mai bine de un de lucrări. Odată cu aceasta, s-a redeschis circulația și pe strada Independenției, fiind aplicate o serie de schimbări în traficul rutier orădean. Și regimul de transport în comun a suferit modificări, mai multe autobuze având traseul schimbat în urma acestor modificări.

Construit în 1954, podul central nu a fost niciodată reparat capital. Lucrările de reabilitare a podului Sf. Ladislau din Piaţa Unirii au început în 15 septembrie 2015, fiind executate de firma cehă Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby. Valoarea lucrărilor este de 5.150.599,62 lei.