Naista Oana Lianu s-a întors, recent, din oraşul Nantes, Franţa, unde, alături de Ansamblul folcloric "Mărţişorul", din Cluj-Napoca, a reprezentat România la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism. Ţara noastră a participat la eveniment în calitate de invitat de onoare, cu atât mai mult cu cât Mihaela Miheţ, directoarea Oficiului Român de Turism de la Paris, este româncă.

"Participarea mea şi a Ansamblului folcloric Mărţişorul la Târgul Internaţional de Turism din Nantes, unul dintre cele impresionante târguri la care am luat parte până în prezent, se datorează doamnei Mihaela Miheţ, directoarea Oficiului Român de Turism de la Paris", a precizat Oana Lianu. În afara lor, standul României a mai fost reprezentat de meşteri populari (Viorica Semeniuc, din Suceava, cu ouă încondeiate, Virginia Linu, din Salva, Bistriţa Năsăud, cu costume populare româneşti, mărgele, salbe şi straiţe, toate lucrate manual, Pompiliu Ciolan, din Târgu Jiu, directorul Palatului Copiilor şi Elevilor, cu măşti populare, linguri din lemn, vase şi diferite alte obiecte din ceramică şi lemn), dar şi de operatori turistici din Cluj-Napoca. Cu acest prilej, Oana Lianu şi Ansamblul folcloric "Mărţişorul" au primit "Trofeul de Aur" pentru cea mai bună animaţie. "Am avut parte de o primire extraordinară, iar reprezentanţii Ministerelor de Externe român şi francez au fost extrem de încântaţi de prezenţa noastră", a mai spus Oana.
Scopul evenimentului a fost crearea unei cât mai bune imagini a României în lume, ceea ce artiştii noştri au reuşit cu siguranţă.