În cel de-al treilea amical din această pauză competiţională, echipa pregătită de Florin Farcaş, nou-promovată în Liga a II-a, a remizat 0-0 cu ACS Poli Timişoara. De menţionat că formaţia bănăţeană ar putea evolua în Liga I, dacă pe 21 iulie va fi declarat falimentul clubului Rapid Bucureşti.

 

Căldura insuportabilă a fost principalul factor care a influenţat calitatea acestui joc de verificare în care prima ocazie importantă a fost în minutul 77. Atunci, după o acţiune rapidă purtată pe partea dreaptă de Constantin Roşu, mingea centrată a ajuns în careu la Paul Păcurar, care a preluat din alergare şi a şutat pe colţul scurt. Straton a fost învins, dar mingea a lovit stâlpul din dreapta porţii, revenid în teren după care faza s-a stins. Jocul, care a început cu o întârziere de 45 de minute, s-a animat uşor abia după minutul 70. Introducerea lui Ionuţ Ban în locul lui Istvan Balla a revigorat ofensiva orădeană. Cei aporoximativ 100 de spectatori n-au văzut prea mult fotbal, dar au fost „agitaţi” în minutul 60 de vociferările fostului stelist, Marius Croitoru, care a contestat vehement indecizia centralului Daniel Dumuţa la o fază în care un timişorean a fost ţinut evident de tricou de către un jucător al Luceafărului. Pe parcursul primei reprize, Curileac, portarul timişorenilor, a avut ceva emoţii doar în minutul 11, atunci când Roşu a şutat în plasa laterală finalizând o centrare venită de pe stânga. „A fost un meci destul de greu în care am înfruntat un adversar bun pe o căldură mare. Sunt doar trei zile de când am revenit din cantonament, iar în acest context sunt mulţumit de evoluţia întregii echipe. Cu toate că este un pic prea devreme, următorul amical îl vom disputa vineri, atunci când vom juca în deplasare cu Gaz Metan Mediaş. În privinţa sistemului competiţional din Liga a II-a, suntem nemulţumiţi de acesta, deoarece vom avea de efectuat deplasări lungi, iar contextul financiar actual nu este cel mai favorabil”, a declarat la finalul partidei Florin Farcaş, antrenorul principal al „luceferilor”.

 

Luceafărul Oradea: Pap (45 Goia) - Balea (74 Nogo), Moga (84 Balea), Hlinca, Radu (78 Drăgan), Berdea (45 Feher), Ţegle (70 Costea), Roşu (78 Chiş-Toie), Păcurar (78 Bactăr), Balla (60 Ban), Arnăutu (65 Cigan).

Antrenor: Florin Farcaş.

ACS Poli Timişoara: Curileac - Sorescu, Cânu, Şeroni, Neagu, Vădrariu, Croitoru, Artean, Doman, Drăghici, Vraciu.

Rezerve: Straton, Ignea, Bocşan, Friedrich, Poparadu, Popovici şi Bîrnoi.