Directorul CS Crișul Oradea, Ionel Bungău, a criticat modul în care s-au desfășurat alegerile la Federația Română de polo. Oficialul orădean a candidat pentru unul dintre cele două posturi de vicepreședinte, ieșind din cursă în turul II.

"Din toate obiectivele avute de fost conducere nu s-a îndeplinit niciunul, deşi s-au cheltuit o groază de bani. Toți din staff ar fi trebuit să-și dea demisia nu doar fostul președinte Liviu Răducanu. Majoritatea celor aleși acum au făcut parte și din vechea structură, aşa că nu văd ce ar aduce ei bun pentru poloul românesc", a comentat Ionel Bungău.

Oficialul orădean s-a arătat deranjat de faptul că au avut drept de vot membri afiliaţi fără activitate poloistică. "Nu mi se pare normal să voteze şi să decidă viitorul poloului românesc cluburi fictive din Lehliu Gară, Luna Braşov, Delfinul Bucureşti, U Cluj.  Crişul are şapte echipe dar numai un singur vot ca şi aceste grupări fantomă, care înclină decisiv balanţa. Despre ce dezvoltare a poloului vorbim în aceste condiţii?", s-a întrebat retoric Ionel Bungău, care a pierdut la un vot cursa pentru vicepreşedinte.

CS Crişul, dar şi alte cluburi nemulţumite de modul în care merg lucrurile în FR Polo au semnat un memoriu trimis ministrului Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. "Oricum nu aş fi rămas într-o asemenea companie, cu oameni care nu fac nimic la federaţie. Am făcut memoriu şi vom continua cu protestele până se face lumină. Ne gândim chiar să retragem echipele din campionat, să joace Lehliu Gară, Luna Braşov şi alţii. Nu pot să mă aştept să mă reprezinte pe mine în Biroul Federal doi oameni de la Minimax Târgu Mureş, ale cărui echipe le ridiculizăm ori de câte ori le întâlnim, reprezentanţi ai echipelor de veterani, ca să nu mai spunem că Steaua şi-a impus numeroşi oameni în conducerea federaţiei", a conchis Ionel Bungău.

Datorită unor condiţii anormale şi abuzive în organizarea alegerilor, oameni de polo precum Adrian Alexandrescu, Cornel Gordan sau Nenciu Bertini  nu au putut să se înscrie în competiţia pentru un loc în stafful federal.

De săptămâna trecută, noul preşedinte al FR Polo este Călin Găvruş, care l-a devansat pe Bogdan Geambaşu. Vicepreşedinţii sunt Florin Niţă şi Mihai Ragea, care au ocupat această funcţie şi în vechea organigramă.