Vineri, 25 martie, la Sala Mare a Primăriei municipiului Beiuş, a avut loc Adunarea generală a reprezentanților membrilor Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor "Unirea" Beiuș. La adunarea generală au participat 65 dintre cei 67 de delegați desemnați. Cât privește numărul membrilor Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor "Unirea" Beiuș, acesta a ajuns, în 2015, la 3.257 de persoane.

Pe ordinea de zi a adunării s-au aflat cinci puncte: Darea de seamă asupra activității desfășurate în anul 2015, Raportul comisiei de cenzori, Planul de venituri și cheltuieli pe 2016, Planul de măsuri pentru anul 2016 și alegerea președintelui, a comisiei de cenzori și a consiliului de conducere ai asociației. Dintre problemele cu care conducerea Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor "Unirea” Beiuș s-a confruntat în anul trecut, una dintre cele mai importante a fost cea a recuperării restanțelor și prejudiciilor.

Punctul de pe ordinea de zi care a agitat spiritele a fost, desigur, alegerea noului președinte al asociației. Pe lângă președintele în exercițiu, Ioan Berindea, s-au mai înscris pentru această funcție încă trei candidați: Nicolae Păcală, Vasile Jula și Avram Toderici. Deși am fi tentați să credem că alegerea președintelui unei asociații a pensionarilor nu poate stârni prea multă încrâncenare, ei bine, vineri, la Beiuș, a fost nevoie de trei tururi de scrutin până când unul dintre cei patru candidați să se desprindă în câștigător! În cele din urmă, colonelul în rezervă Nicolae Păcală a fost ales președinte al Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor "Unirea” Beiuș.

Dacă luăm în calcul că Nicolae Păcală deține și președinția filialei municipale a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, putem concluziona că acesta ar putea avea un cuvânt de spus la viitoarele alegeri locale, un dialog cu colonelul în rezervă Nicolae Păcală, pentru a identifica nevoile pensionarilor civili și militari din urbe, devenind obligatoriu pentru toți cei care și-au propus câștigarea Primăriei Beiușului.