Un argument al celor menţionate mai sus vine din partea domnului ing. Ioan Fetea, vicepreşedintele Filialei Bihor a Asociaţiei Crescătorilor de Albine: "Producţia medie de miere extrasă pe familia de albine a fost, în anul precedent, de 18-20 kilograme. În mod normal, ar fi trebuit să fie o cantitate dublă, aşa că nu greşim dacă afirmăm că 2007 a însemnat un an mediu, ca recoltă de miere."
Ce a însemnat, însă, acordarea de subvenţii din partea statului? Analizând datele oferite de către dl. Ioan Fetea, se poate spune că apicultorii bihoreni s-au îndulcit mai mult cu aceste subvenţii. De pildă, conform documentaţiilor depuse de către apicultori cum că au predat, la unităţi procesatoare autorizate, 10 kg de miere/familia de albine, valoarea totală a subvenţiilor în 2007 a reprezentat 345.000 lei. O altă formă de subvenţie a fost suportarea de către stat a 50% din valoarea medicamentelor cumpărate de apicultori pentru efectuarea de tratamente antivarooză la albine. În acest sens, în baza celor 155 de dotare depuse, pentru 5.400 familii de albine, subvenţia totală acordată, în anul precedent, a însemnat 32.500 lei.
Cât priveşte anul 2008, se speră în revigorarea sectorului apicol. "Va continua acordarea de sprijin financiar, iar la ora actuală preocupările apicultorilor sunt de a completa dotarea tehnică pe care o au, cu materiale, cu aparatura şi utilajele apicole specifice. În acest sens, prin unităţile specializate din judeţ, se pot procura cele necesare unor astfel de dotări, aparatura respectivă fiind conform cu normele europene", a specificat dl. Ioan Fetea. Totodată, vor demara cursurile de pregătire profesională, Filiala Bihor a Asociaţiei Crescătorilor de Albine urmând să obţină autorizarea pentru organizarea unor astfel de cursuri, încât să nu mai fie nevoită să apeleze la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Bihor.