Cu toate că este una dintre cele mai solide echipe de fotbal din Israel, fosta formaţie a lui Ovidiu Hoban nu porneşte cu prima şansă în faţa FCSB după disputarea primelor două runde din Grupa G a Europa League. Vicecampioana României susţine astăzi de la ora 20.00 (Pro TV) duelul cu Hapoel Beer Sheva contând pentru etapa a 3-a din cea de-a doua competiţie de fotbal ca importanţă de la nivel european.

După tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor din Liga Europa, calculul hârtiei şi bugetele făceau din echipa israelenă formaţia care pornea cu prima şansă la ocuparea primei poziţii. Cu toate acestea, după disputarea primelor două etape, se pare că FCSB nu ar trebui să aibă mari probleme în a ieşi din această grupă chiar de pe primul loc. Bucureştenii au câştigat 3-0 duelul de acasă cu cehii de la Viktoria Plzen şi cu 2-1 în Elveţia cu Lugano în timp ce israelienii s-au impus cu acelaşi scor în faţa echipei din Ţara Cantoanelor, dar s-au înclinat cu 1-3 în faţa echipei din Plzen. În ciuda acestor rezultate, casele de pariuri sportive dau prima şansă lui Hapoel care este cotată cu 2,10 în timp ce românii au doar 3,60 cota pentru un eventual succes. Toate datele statistice indică faptul că există şanse minime ca jocul să se termine la egalitate, ambele formaţii având ultimele 4 partide fără remiză. Probabilitatea de a se marca cel puţin un gol este foarte ridicată, Hapoel înscriind în ultimele 6 jocuri în timp ce FCSB a reuşit acelaşi lucru în 4 din ultimele cinci partide. Forma de moment pare să fie mai bună pentu gazdele de astăzi care se prezintă la joc după succesul reconfortant din campionat, 3-1 în deplasare cu Raanana. În schimb FCSB doar a remizat 0-0 în deplasare cu FC Voluntari, joc după care capriciosul Denis Alibec a fost exclus din lot din cauza ieşirii nervoase pe care a avut-o atunci când a fost schimbat. Aşadar echipa pregătită de Nicoale Dică a mers în Israel fără Denis Alibec, dar şi fără cel de-al doilea căpitan, Mihai Pintilii fiind încă nerecuperat după leziunea musculară pe care a suferit-o la naţională. FCSB ar putea arăta astfel în meciul cu Hapoel Beer-Sheva: Niță - Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovic - Nedelcu, Popescu - Teixeira, Budescu, Tănase - Gnohere. Un semn de întrebare există asupra utilizării lui Momcilovic în dauna lui Morais, dar patronul echipei a spus că cei doi fotbalişti vor evolua alternativ, iar cum fostul jucător al Astrei a evoluat în ultimul meci, este rândul lui Momcilovic să reintre în primul 11.

Cel puţin 4 puncte din dubla cu Hapoel

Nicolae Dică s-ar mulţumi şi cu un egal din această deplasare cu condiţia ca în returul de la Bucureşti roş-albaştrii să cucerească toate cele trei puncte. „Avem o <<dublă>> foarte importantă cu Beer Sheva. E una dintre echipele care îşi doresc să meargă în primăvară şi, chiar dacă noi suntem pe primul loc cu 6 puncte, vom avea două meciuri foarte grele cu ei. Trebuie să scoatem cel puţin 4 puncte din aceste două jocuri. Clar îmi doresc să câştigăm ambele jocuri, dar ne aşteaptă un joc foarte greu în Israel", a declarat antrenorul FCSB.

În altă ordine de idei, meciul va fi arbitrat de o brigadă din Olanda. La centru va fi Kevin Bolm, iar acesta va fi ajutat la cele două linii de Charles Schaap și Joost van Zuilen. Arbitrii adiționali vor fi Kamphuis Jochem și Jeroen Manschot, iar cel de-al patrulea oficial va fi Bas van Dongen.

Tot astăzi de la aceeaşi oră se dispută şi celălalt duel din Grupa G, Lugano urmând să primească vizita Viktoriei Plzen.

CLASAMENT

 

1. FCSB      2        2        0        0        5-1     6

2. Plzen       2        1        0        1        3-4     3

---------------------------------------------------------------

3. Hapoel     2        1        0        1        3-4     3

4. Lugano    2        0        0        2        2-4     0