Szabo Karoly, cunoscut ca „Vikingul”, a fost condamnat, definitiv, la 18 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi după ce în iarna anului trecut a ucis un tânăr barman din Oradea, aplicându-i zeci de lovituri de cuţit şi punându-i cadavrul pe holul apartamentului, înfăşurat într-un covor.

 

Magistraţii Curţii de Apel Oradea s-au pronunţat, săptămâna trecută, în cazul barmanului Mario Popa, ucis în iarna lui 2015 de către Szabo Karoly, cunoscut ca „Vikingul”. „În baza art. 421 pct. (1) lit. b) Cod de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Szabo Karoly Zoltan împotriva sentinţei penale nr. 46 din 9 martie 2016 pronunţate de Tribunalul Bihor în dosarul 1301/111/2015. Deduce din pedeapsă durata arestării preventive a inculpatului Szabo Karoly Zoltan la zi, respectiv 12.05.2016 inclusiv. În temeiul art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat Szabo Karoly Zoltan la plata sumei de 200 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat în apel”, se arată în motivarea pe scurt a Curţii de Apel Oradea. Astfel, Szabo va sta după gratii 18 ani, pentru omor calificat.

În iarna lui 2015, barmanul Mario Popa a fost ucis cu sânge rece de către Szabo Karoly, cunoscut ca „Vikingul”, un cunoscut consumator şi dealer de droguri. Discuţia celor doi ar fi pornit de la faptul că Vikingul îl bănuia pe Mario că nu i-ar fi dat toţi banii încasaţi de pe urma vânzării de droguri, 7.000 lei. Potrivit procurorilor, în primă fază cei doi au discutat în bar, după care au ieşit, iar Popa nu s-a mai întors. Ba mai mult, telefonul şi geaca lui au rămas la bar. În dimineaţa zilei următoare, Mario Popa a fost dat dispărut. În urma cercetărilor demarate de oamenii legii, toate drumurile au dus spre Szabo Karoly. Cum a ajuns în faţa poliţiştilor, acesta a recunoscut crima. Le-a spus anchetatorilor că l-a omorât pe Popa al cărui cadavru a fost găsit în locuinţa Vikingului, pe hol, înfăşurat într-un covor. Surse din cadrul anchetei susţin că Vikingul ar fi urmat să-l tranşeze, pentru a-l pune apoi în pungi de plastic de care ar fi putut să scape mai uşor. Necropsia a arătat că Popa a primit zeci de lovituri de cuţit în timp ce a încercat să fugă. Vikingul l-a înjunghiat atât în spate, cât şi în piept. În faţa atacatorilor, criminalul a încercat să se apere, spunând că el a fost doar în legitimă apărare, şi asta pentru că Mario Popa l-ar fi atacat chiar în locuinţa lui. Totodată, Vikingul a declarat că l-a dus pe Popa la el acasă pentru a-l convinge să-i înapoieze cei 7.000 de lei pe care susţine că i-a furat din geaca lui. Din cercetările efectuate, anchetatorii susţin că suma de bani ar proveni din vânzările de amfetamină şi LSD, droguri aduse de Szabo din Ungaria. Aceste droguri erau vândute în cluburile din Oradea, unul dintre distribuitori fiind chiar Mario Popa.