Handabalistele pregătite de Doina Ardelean sunt în căutarea primului rezultat pozitiv din actualul sezon competiţional. Pentru a-şi atinge obiectivul, CSU CSM Oradea este obligată să nu piardă jocul din deplasare cu CSŞ Caracal, ce se va disputa astăzi, cu începere de la ora 14.00. Partida contează pentru etapa a 3-a din Seria B a Diviziei A la handbal feminin.

 

Având în vedere lungimea deplasării (aproximativ 550 km), delegaţia orădeană şi-a propus să amortizeze oboseala cât mai repede, iar în acest sens au efectuat călătoria către Caracal în cursul zilei de ieri. Este important ca la ora meciului bihorencele să fie în deplinătatea forţelor fizice câtă vreme vor avea în faţă o formaţie alcătuită pe scheletul vicecampioanei naţionale la junioare I de anul trecut. Oraşul din sudul ţării este un centru puternic în hanbalul feminin românesc, drept dovadă în acest sens fiind medaliile cucerite an de an la majoritatea categoriilor de vârstă. De mulţi ani centrul respectiv furnizează pe bandă rulantă jucătoare către loturile naţionale. În ciuda înfrângerilor înregistrate în primele două runde, CSŞ Caracal nu va fi un adversar facil. Cele două eşecuri ale gazdelor de astăzi sunt perfect explicabile prin faptul că au venit în faţa principalelor candidate la promovare, Minaur Baia Mare şi CSM Slatina. Aşadar, echipa din judeţul Olt este în căutarea primului succes, obiectiv pe care de altfel îl au şi orădencele. Din lotul deplasat la Caracal lipseşte portarul Dezso Helga, care se confruntă cu o viroză puternică.

 

O victorie le-ar „repara” moralul

Referitor la acest meci, antrenoarea CSU CSM Oradea îşi doreşte ca echipa sa să obţină un rezultat pozitiv. „Sperăm să aducem primele puncte şi astfel să trecem peste înfrângerea dureroasă suferită în etapa precedentă. Un eventual succes ne-ar da un cu totul alt moral pentru meciul cu Minaur Baia Mare pe care îl vom disputa duminică, de la ora 13.00, în sala de sport a Universităţii Oradea” a declarat Doina Ardelean. Jocul va fi arbitrat de cuplul Anton Drăgănescu - Adrian Eremia. Cei doi sunt din judeţul Gorj şi sunt arbitri prim-divizionari.

 

Celelalte partide ale rundei sunt: Minaur Baia Mare - CSM Slatina, Extrem Baia Mare - Avram Iancu Arad, Mureşul Târgu Mureş - CSU Reşiţa şi CSU de Vest Timişoara - Crişul Chişineu Criş. Naţional Braşov va sta. Sepsi Sfântu Gheorghe - Dacia Mioveni 34-29 s-a jucat în devans.