Din punct de vedere al condiţiilor agro-meteorologice, încă se speră că această toamnă să rămână pe coordonate favorabile pentru agricultorii bihoreni, astfel încât să se poată derula fără dificultăţi strânsul recoltei şi lucrările specifice înfiinţării culturilor agricole de sezon.
Culesul porumbului, de pildă, a avansat, ca suprafaţă de pe care se strânge mecanizat sau manual recolta. Conform situaţiei centralizate la Direcţia pentu Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor, recoltatul s-a realizat, până acum, pe 53% din suprafaţa totală de 83.000 de hectare. Producţia medie la hectar a depăşit estimările şi se situează la 5070 kg. Deocamdată, producţia totală este de 225.255 de tone, din care, cea mai mare cantitate se află la producători.
În afară de porumb, se mai recoltează sfecla de zahăr, lucrare efectuată pe 635 de hectare din cele 1270 destinate acestei culturi agricole. Cât priveşte producţia totală obţinută, în condiţiile în care s-a ajuns la 50% suprafaţă recoltată, există 26.110 tone de sfeclă de zahăr, cantitate din care 11.667 de tone se află în câmp şi urmează a se transporta la fabrică, pentru prelucrare.
Despre semănatul culturilor agricole de toamnă, lucrarea s-a finalizat la orz, orzoaică şi rapiţă pentru ulei (aproximativ pe 14.000 hectare). La grâu, semănatul este în plină desfăşurare, ajungându-se la 44.430 hectare, adică 48% din suprafaţa destinată acestei culturi agricole.