Cea de-a treia ediţie a crosului „Aleargă cu campionii”, eveniment organizat de către Asociaţia Simona Kadas, s-a desfăşurat pe o vreme excelentă şi s-a bucurat de o largă participare.

 

Dacă precedentele două ediţii s-au desfăşurat toamna, de această dată, organizatorii au decis că primăvara este un anotimp mai prielnic pentru o astfel de acţiune. Decizia s-a dovedit inspirată deoarece vremea a fost excelentă pentru crosul din Parcul „IC Brătianu”. După cum o arată şi denumirea, competiţia a avut un invitat special în persoana Nataliei Andrei, fostă campioană şi recordmenă mondială. Fosta mare atletă a dat startul competiţiei.

Atleta a apreciat iniţiativa soţilor Karol şi Simona Kadas dar a şi comentat starea în care se află sportul românesc la ora actuală. „În trecut exista Daciada, un program naţional dedicat sportului de masă. Numeroşi atleţi şi sportivi de excepţie au fost descoperiţi la astfel de concursuri. Din păcate, acum nu mai există o viziune unitară asupra sportului. Sportul în general şi atletismul în particular, domenii în care România se situa altădată printre ţările cu cele mai bune rezultate, se află acum în cădere. Numărul sportivilor pe care-i putem trimite la Olimpiadă este tot mai mic de la o ediţie la alta, iar rezultatele sunt pe măsură. Atât timp cât cei care ne conduc nu vor alcătui o strategie serioasă de revigorare a sportului românesc, starea acestuia se va înrăutăţi în continuare”, a declarat Natalia Andrei.

 

Rezultate înregistrate:

clasele I-II: Briana Cadar (Şcoala 11) şi Forvald Thomas (Şcoala 16)

clasele III-IV: Ioana Popa (Şcoala Pietroasa) şi David Coroianu (Şcoala Szacsvai)

clasele V-VI: Ariana Ilieş şi Alexandru Sabău (ambii Emanuil Gojdu)

clasele VII- VIII: Cristina Lup (Şcoala 11) şi Daniel Copil (Mihai Eminescu)

clasele IX-X: Rebeca Toma şi Răzvan Lincar (ambii Mihai Viteazul)

clasele XI-XII: Tabita Ungur (CSŞ Beiuş) şi Mihnea Onciu (Şcoala Vadu Crişului)

seniori: Andreea Bortoş (CSU Oradea) şi Sebastian Hodârlan (Mihai Viteazul)

veterani: Ileana Bereş şi Nagy Robert (ambii din Oradea)