În urma controalelor efectuate de către polițiștii locali din cadrul Compartimentului Control Comercial al Poliției Locale Oradea la societățile comerciale care desfășoară activități de alimentație publică pe raza Municipiului Oradea, s-au constatat abateri contravenționale, prin urmare, s-a dispus suspendarea activității comerciale la patru unități.

 

Prima unitate vizată este "Club Luna” aparţinând societății SC Popasul Valiana SRL, situat pe str. C. Coposu nr. 7. De asemenea, deși inițial i-a fost suspendată activitatea, apoi și-a redeschis porțile, Restaurantul „Old Mill”, aparținând societății SC Noescape SRL, situat pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 26, a fost din nou închis. De asemenea, au fost somate să nu mai desfășoare activitate Clubul Valentine's, aparținând SC Florblag SRL, situat pe strada B-dul Decebal nr. 86, respectiv Café-bar și magazinul alimentar, aparținând societății Transilvanian Music Productions, situat pe strada Armatei Române nr. 16. Societățile comerciale au fost sancționate contravențional prin procese verbale de constatare a contravențiilor, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor pe piață, pentru nedeținerea autorizației de desfăşurare a activităţii de alimentație publică eliberată de Primăria Municipiului Oradea.

În temeiul dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 actualizată, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, art. 5, alin.1 şi art. 73, pct.1, s-a dispus suspendarea activităţii comerciale a celor patru unităţi de alimentaţie publică pe o perioadă nedeterminată. La controalele efectuate de către polițiștii locali privind verificarea respectării dispozițiilor de suspendare a activității, s-a constatat că restaurantul Old Mill și clubul Valentine's nu au respectat dispozițiile de suspendare, funcționând pe alte societăți, motiv pentru care au fost din nou sancționate contravențional, aplicându-se din nou procedura privind suspendarea activității de alimentație publică. Poliţia Locală Oradea, prin Compartimentul Control Comercial, va continua verificarea Autorizațiilor pentru desfășurarea activității de alimentație publică, urmând ca în cazul în care se mai constată şi alte abateri de acest gen să se propună măsura suspendării activităţii până la obţinerea autorizaţiei.