În cadrul celui de-al doilea turneu de sală al Seriei H din Campionatul Naţional de juniori III, fetele pregătite de Nicolae Chioibaş au înregistrat un succes şi o înfrângere, insuficient pentru a obţine calificarea la turneul semifinal.

 

În serie cu două echipe din Baia Mare, cel mai puternic centru handbalistic din nord-vestul ţării, tinerele handbaliste de la ACS Tonic Oradea au fost aproape de a realiza o mare performanţă. Din păcate, ultimul turneu de sală a consfinţit ratarea calificării după ce orădencele au pierdut unul din cele două jocuri, cel cu liderul clasamentului, HCM Baia Mare. Deşi lipsite de experienţă, fetele antrenate de Nicolae Chioibaş au jucat de la egal la egal cu mai valorosul adversar, dar, pe final, din cauza unui arbitraj nu tocmai imparţial, au cedat cu 28-33 (13-16). În plus, nu mai puţin de 7 jucătoare s-au confruntat cu diverse probleme medicale, nefiind astfel la poteţialul lor maxim. În cea de-a doua partidă, ACS Tonic a învins 22-15 (12-10) pe CSŞ Zalău, dar jocul rezultatelor a făcut ca CSŞ 2 Baia Mare (2 victorii din tot atâtea posibile) să meargă mai departe după ce a încheiat competiţia pe locul al 4-lea. Aşadar, calificare ratată la ultimul turneu, dar în condiţiile în care 4 titulare au lipsit din cauza accidentărilor. Cu 4 victorii şi 2 rezultate de egalitate din 15 partide, prezenţa orădencelor într-o asemenea întrecere a fost onorabilă. Având la bază această experienţă se speră ca în campionatul următor rezultatele să fie şi mai bune. Şi pentru că ACS Tonic doreşte să se dezvolte, clubul orădean caută talente. Informaţii suplimentare se pot obţine la următoarele numere de telefon: 0745.949.163 şi 0742.763.700.

 

Clasament final: 1. HCM Baia Mare - 36 puncte, 2. CS Seini - 31 p, 3. CSȘ Viitorul Cluj - 27 p, 4. CSŞ Baia Mare - 24 p, 5. ACS Tonic Oradea - 22 p și 6. CSȘ Zalău - 7 p.

 

Lotul ACS Tonic Oradea: Renata Tem, Ana Comănici, Daria Negruţ - Aiana Panti, Viktoria Bihari, Diana Boitor, Laura Rusu, Alexandra Cristea, Rebeca Brehoi, Barbara Comărniceanu, Fabiana Soanea, Andrada Bondar, Zsofia Ferencz, Patricia Baciu, Maria Buzilă, Claudia Lghezău, Diana Borțig.

Antrenor: Nicolae Chioibaș.