A intrat în practica școlilor care se respectă ca în fiecare an să sărbătorească, împreună cu comunitatea din care fac parte, realizările obținute în procesul de educare a tineretului, să prefigureze gândurile și perspectivele de viitor.

Ziua școlii se constituie totodată ca Zi a porților deschise, ocazie prin care elevii își etalează preocupările, talentul și opțiunile profesionale. Despre Colegiul Tehnologic din Vadu Crișului, a cărui vârstă (63 de ani) îl plasează printre primele licee din mediul rural din țară, s-a scris mult și frumos, datorită generațiilor care s-au școlit și educat aici și care, cu dragoste și nostalgie, îl onorează cu prezența lor la toate evenimentele organizate. Datorită exigenței educative ce s-a instituționalizat de-a lungul timpului, a rezultatelor materializate prin premii și diplome, la concursuri și olimpiade școlare, a crescut prestigiul liceului, situându-l în elita școlilor din Bihor. De regulă, de ziua școlii, se face un bilanț, nu neapărat statistic, al celor mai performante realizări în domeniile ce prefigurează specializarea viitorilor absolvenți. Impresionante sunt performanțele prezentate de Ziua Școlii, prin standurile frumos și sugestiv aranjate pe culoarele de la parter și etaj, care vorbesc de la sine, în spatele lor aflându-se diplome și premii. Acestea sunt "străjuite” de creatorii lor, care îndeplinesc și calitatea de ghizi. Câteva dintre ele definesc profilele educaționale din liceu și care ani de-a rândul au obținut locuri fruntașe în confruntările regionale și naționale de profil: Firma de exercițiu "Fashion Shoes”, "Patrula ECO”,  Firmele de exercițiu "Style Taste și JustArt, Firma de exercițiu "Poezie îmbuteliată”, "Silvicultorii școlii”. La acestea se adaugă expoziția de olărit - ceramică albă, specifică localității, expoziția de pictură, atelierul de încondeiat ouă etc. Dar cea mai "dulce” expoziție a fost cea de artă culinară, interzisă "diabeticilor”, în care mâinile îndemânatice ale viitoarelor soții și mame au pregătit standuri cu apetisante produse în special de cofetărie. Vânzarea lor la prețuri modice este direcționată în scop caritabil pentru ajutorarea a trei elevi din școală. Deschiderea festivă a evenimentului a avut loc în curtea școlii, ocazie la care prof. Reti Lucian, directorul colegiului, a salutat invitații și a oferit câteva repere referitoare la activitățile ce marchează ediția a doua a "Zilei Școlii”.

Și-au exprimat aprecierile față de această instituție școlară prof. Viorel Ilea, inspector școlar, Dorel Cosma, primarul comunei Vadu Crișului, colonel Petru Lung, comandant adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Oradea, care le-a acordat lui Dorel Cosma și Lucian Reti diplome de onoare pentru buna colaborare cu unitatea de jandarmi. Au urmat mult așteptatele demonstrații ale jandarmilor: dresură de câini, prinderea și mobilizarea infractorilor, iar unitatea ISU Vadu Crișului a intervenit cu promptitudine la stingerea unui incendiu. Un stand cu echipamente și arme din dotarea jandarmilor a fost luat cu asalt de către băieți, care au conversat cu jandarmii. O altă atracție, în special pentru cei mici, a fost zona în care Asociația culturală TrentArt Oradea le-a oferit o frumoasă piesă de teatru, cu actori și păpuși. O frumoasă zi la propriu și figurat, în care elevi, părinți, bunici, localnici s-au distrat și s-au relaxat.