Societatea Termoficare Oradea a fost obligată la despăgubiri în valoare de 85.000 de euro către familia maistrului Grigore Sidor, care şi-a pierdut viaţa în 2014, în timp ce intervenea la o avarie. Şeful bărbatului a fost condamnat de Judecătoria Oradea la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

Muncitorii de la Societatea de Termoficare au intervenit, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2014, la o avarie produsă la magistrala din zona Magheru - Gh. Doja. Şeful echipei, un maistru în vârstă de 51 de ani, a căzut într-o groapă de aproximativ 2,8 metri, plină cu apă.

„Lucrau la o avarie, s-au spart nişte conducte cu agent termic acolo. În zonă erau trei gropi, iar bărbatul a căzut într-una dintre ele, în jurul orei 3.00. Apa avea o temperatură în jur de 80 de grade. Ne-am deplasat la faţa locului şi am declanşat o anchetă. Se fac verificări. Este un accident de muncă”, preciza, la vremea respectivă, Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor. Victima a fost scoasă din groapă chiar de către colegii săi, înainte de sosirea echipelor medicale de urgenţă. Bărbatul a fost transportat la spital fiind internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Oradea cu arsuri pe o suprafaţă de 30% din suprafaţa corporală şi un traumatism cranian mediu. În martie 2014, Grigore Sidor a decedat. Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, dosarul ajungând apoi în instanţă, societatea Termoficare şi şeful lui Grigore Sidor, Nicolae Bologean, fiind trimişi în judecată pentru neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă respectiv pentru ucidere din culpă. Joi, Judecătoria Oradea s-a pronunţat în acest caz. Nicolae Bologean a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi şase luni. Societatea Termoficare Oradea a fost condamnată la o amendă penală de 50.000 de lei. Judecătorii au mai decis ca Bologean, în solidar cu SC Termoficare, să achite 6.298 lei daune materiale soţiei maistrului, dar şi suma totală de 85.000 de euro familiei acestuia. Sentinţa Judecătoriei Oradea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile.