Având în faţă un adversar care se află doar la începutul pregătirilor, campioana României nu a întâmpinat nicio problemă în a-şi adjudeca primul duel de la Memorialul „Antonio Alexe”, cel cu echipa poloneză Slam Stal Ostrow, scor 86-59 (24-17, 21-14, 20-13, 21-15).

În ciuda faptului că a fost un simplu joc amical cu o formaţie nu foarte cunoscută, nu mai puţin de 1000 de orădeni au ales să vină la Arena Antonio Alexe pentru a-şi vedea favoriţii. Debutul de joc a aparţinut oaspeţilor, aceştia, prin aportul lui Aaron Johnson şi Porter Troupe, foşti jucători în Liga Naţională, instalându-se la conducere. Cu un „cinci” de bază alcătuit din Mirkovic, Zeno, Barnette, Nicoară şi Denison, CSM CSU Oradea a întors destul de repede rezultatul. Jucător deloc cunoscut, Mirkovic a reuşit să impresioneze la debutul său în faţa propriilor suporteri. Extrem de creativ, cu pase total neaşteptate, sârbul a arătat calitate şi la finalizare. Astfel Branko s-a dovedit a fi cel mai bun marcator al orădenilor cu cele 14 puncte înscrise. Dacă Zeno şi Barnette au evoluat bine, în nota obişnuită, o surpriză plăcută a fost să vedem că Denison nu şi-a pierdut agresivitatea în ciuda celor câteva kilograme în minus. Mai mult, pivotul canadian s-a arătat excelent şi pe faza de finalizare.

Rareş Paşca, noul căpitan

Din lotul orădenilor au lipsit mai vechii accidentaţi, Andrei Mandache şi Rareş Paşca. Legat de ultimul, un aspect ce merită menţionat este faptul că, după plecarea lui Will Franklin, noul căpitan al echipei campioane este jucătorul bistriţean, cel mai vechi component al CSM CSU. Fiind un joc de pregătire, tehnicianul Cristian Achim a rulat întreg lotul de jucători, 11 din cei 12 care au intrat pe teren reuşind să şi puncteze. De remarcat că în ultimele secvenţe ale partidei, pentru orădeni au evoluat doar baschetbalişti autohtoni. Pe lista principalilor marcatori, alături de Mirkovic, şi-au mai trecut numele Zeno şi Barnette cu câte 12 puncte, Ţibîrnă cu 9 puncte, Denison şi Pasalic cu câte 8 puncte, ultimul arătând precizie în aruncările de la distanţă.

O iniţiativă neinspirată

Un detaliu care nu face cinste organizatorilor acestui eveniment este înlocuirea bannerului cu Antonio Alexe cu unul în care este promovat oraşul Oradea. Cu toate că este de apreciat un astfel de gest, locaţia fiind una potrivită, momentul ales pentru a face asta a fost unul total neinspirat.

Cu Partizan, astăzi de la ora 18.00

Într-o altă ordine de idei, rugămintea conducătorilor CSM Oradea, aceea de sprijini tratamentul micuţului Andreas Dominic, a găsit ecou în rândul orădenilor prezenţi la meci. S-au strâns 4.740 de lei şi 50 de euro, bani care îl vor ajuta pe băieţel să facă paşi în recuperarea din crunta boală de care suferă, dipareză mixtă. Ultima partidă din cadrul acestui turneu memorial, dar şi cea mai aşteptată, se va disputa astăzi cu începere de la ora 18.00 şi va pune faţă în faţă campioana României şi Partizan Belgrad, o formaţie care nu mai are nevoie de nicio prezentare.