În data de 13 aprilie 2017, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în comuna Sânnicolau Român, a avut loc un eveniment, în cadrul căruia Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor a distribuit 160 de pachete cu alimente neperisabile familiilor marginalizate și defavorizate social din localitate.

 

Sponsorii principali ai acestei acțiuni au fost Carrefour Era, pentru al treilea an consecutiv, și Primăria comunei Sânnicolau Român, reprezentată de primarul Dumitru Munge. Pe de altă parte, Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor, reprezentată de Marius Călău, în calitate de președinte, a început construcția unui Centru de Zi pentru copiii marginalizați și defavorizați social din zonă, construcție care este aproape la final. 

„În vara anului trecut, primaria comunei Sânnicolau Roman ne-a dat în concesiune fostul grajd al Pichetului, pe care l-am extins și, astfel, am ajuns să avem un spațiu util de 144 mp, pentru a construi un Centru de Zi pentru copiii marginalizați și defavorizați social din comună”, spune Oana Calău, manager de proiect, membru fondator al Asociației Zâmbet și Speranță pentru Viitor.

În acest Centru, copiii din familiile marginalizate și defavorizate social vor putea beneficia de o masă caldă, suport la teme, meditații, consiliere psihologică, asistență socială și timp de recreere și socializare.

„Scopul acestui proiect este de a stopa abandonul școlar și analfabetismul, având în vedere că acasă părinții nu pot să le ofere sprijin copiilor lor la teme din cauza neșcolarizării”, a adăugat interlocutoarea noastră.

Centrul este compus din spațiu pentru gătit (mai e nevoie de mobilier!), sală de mese, sală de meditații, sală de consiliere, un birou, două grupuri sanitare și un coridor. 

„Construcția Centrului este aproape finalizată la interior, însă mai avem nevoie de 70 mp de parchet pentru sala de meditații. Mulțumim tuturor celor care doresc să se implice în acest proiect, ajutând, astfel, copiii să se bucure de un spațiu primitor și de un ambient călduros”, a conchis Oana Călău.

La Banca Transilvania, a fost deschis un cont pentru cei care au posibilități financiare și doresc să contribuie la finalizarea acestui proiect: IBAN: RO27BTRLRONCRT0274372401