Vineri, 31 martie, începând cu ora 19.00, la Hotel Continental, sala Belvedere, se va desfășura evenimentul caritabil „Împreună facem bine!”. Evenimentul este organizat de către „Azi Dăruiesc Eu” și are ca scop susținerea unei cauze umanitare: un bărbat căruia i s-au amputate ambele picioare locuiește împreună cu familia sa într-un apartament la etajul III. Daniel Szilaghi urcă și coboară în mâini până la apartamentul său…

„Campania noastră, împreună cu susţinătorii ei, dorește să îl ajute să-şi vândă apartamentul de la etajul III şi să îi ofere diferenţa necesară (de 10.000 de euro) pentru a-i cumpăra un apartament la parter”, anunță organizatorii evenimentului.

De 17 ani, Daniel Szilaghi simte pământul cu mâinile, pentru că picioarele i-au fost amputate la 9 luni distanță. Avea atunci peste 40 de ani, însă știe că Dumnezeu are ultimul cuvânt în viața lui.

Daniel Szilaghi are o soție și trei copii. Pentru ca drama să fie deplină, băiatul cel mare, de aproape 30 de ani, suferă de tulburări comportamentale, neputând să muncească mai mult de două zile într-un singur loc. Soția lui este bolnavă de cancer. În acest moment este la tratament în Italia, iar băiatul mijlociu care ar putea să fie de folos, este cu ea ca să o sprijine.

Daniel, bărbatul fără picioare, a rămas acasă cu băiatul cel mare și cu un băiat mai mic care merge la școală. Problema cea mare este că ei locuiesc la etajul III al unui bloc construit pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Ca să ajungă sus urcă în palme 58 de scări. Este o distanță măsurată în palme și scări urcate. Câteodată, când ajunge noaptea acasă și urcă scările, lumea se sperie de el, pentru că distanța până la întrerupătorul electric de pe scara blocului e prea mare și urcă pe întuneric.

„Vrem să îl ajutăm să se mute la parter. Apartamentul lui se va vinde, iar diferența vrem să o acoperim noi. Doar 10.000 de euro. Un calcul simplu ne arată că 10 oameni pot dona 1000 de euro, 100 de oameni pot dona 100 de euro, 1000 de oameni pot dona 10 euro. Te provocăm să fii sensibil. Fă-ți un calcul și vezi cât poți dărui!”, mai transmit organizatorii evenimentului.

Vineri, 31 martie, începând cu ora 19.00, la Hotel Continental, sala Belvedere, se va desfășura evenimentul caritabil „Împreună facem bine!”. Cu acest prilej, „Expressione Quartet” Oradea şi prinţesa naiului, Oana Lianu, vor susţine un recital pentru participanţii la evenimentul filantropic, iar Maria Zapca, meşter popular din comuna Săpânţa, precum şi meşterul popular ceramist Cornel Sitar (din Baia Mare) îşi vor expune la licitaţie rodul muncii lor pentru a-l ajuta pe Daniel. Gazda evenimentului va fi omul de radio Marius Onuc.

Taxa de participare la eveniment este de 100 de lei, iar confirmarea şi numărul de persoane se pot face la numărul de telefon 0740.084.411 sau 0771.521.640 ori la adresa de email: contact@azidaruiesc.eu. Pe internet întreaga lui poveste se găsește pe adresa http://azidaruiesc.eu