13 elevi de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bihorul au împărţit, ieri, pe Republicii, fluturaşi de promovare a donării de sânge. Evenimentul vine la câteva zile de la acţiunea prin care 60 de elevi au donat sânge la Centrul de Transfuzie şi şi-au donat tichetele pentru cauze sociale.

Îmbrăcaţi elegant şi cu emblema liceului în piept, 13 elevi de la LPS Bihorul i-au oprit, ieri, pe orădenii care au trecut pe strada Republicii pentru a-i informa despre cum pot dona sânge şi despre cât de important este acest gest pentru oamenii aflaţi în suferinţă.

În urmă cu câteva zile, 50-60 de elevi din clasa a XI-a şi a XII-a, de la LPS, care au 18 ani împliniţi, s-au împărţit în serii şi au mers la donare timp de trei zile la Centrul de Transfuzie. Organizarea acţiunii a început în urmă cu două săptămâni când conducerea şcolii a discutat cu diriginţii şi cu elevii, iar cei de la Centrul de Transfuzie au venit şi le-au explicat copiilor în ce constă donarea şi de ce este ea importantă. Ca gestul să fie complet, după donarea de sânge, elevii au decis să doneze şi tichetele primite pentru a ajuta copiii cu probleme sociale.

Acţiunea a făcut parte din proiectul „Donează sânge!” care are ca scop conştientizarea elevilor şi cadrelor didactice cu privire la importanţa donării de sânge, informarea unui număr cât mai mare de persoane cu privire la importanţa donării şi familiarizarea elevilor cu acţiuni de voluntariat şi de donaţie.

Coordonatori ai proiectului sunt directorii adjuncți ai LPS Bihorul, Roland Bocoi și Lucian Stance, iar parteneri sunt Centrul de Trasfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.