Confederația Caritas România, împreună cu Asociația C.A.R.P. "Omenia" București, partener în cadrul proiectului "Cetățeni activi la puterea a treia", organizează Cafeneaua Seniorilor vineri, 13 mai, începând cu ora 10.00, la Bookafé, str. Nicolae Jiga, nr. 25, Oradea.

"Discuțiile pe care le vom iniția în cadrul întâlnirilor la Cafenea fac parte dintr-un proces mai amplu, menit să aducă, la masa dezbaterilor, persoane vârstnice, reprezentanți ai autorităților și administrațiilor locale, precum și ai partidelor politice. Scopul întâlnirii este creșterea capacității persoanelor în vârstă de a participa activ la influențarea deciziilor și politicilor publice, în vederea creării condițiilor favorabile pentru o îmbătrânire activă și demnă", spune Ionuț Ardeleanu, Specialist PR -

Proiect Cetățeni Activi la Puterea a Treia. Cu această ocazie, seniorii vor avea oportunitatea să dezbată toate aspectele de viață care îi privesc și să-și desemneze "candidatul" pentru Parlamentul Seniorilor. "În premieră în România, se vor pune bazele unui Parlament al Seniorilor, format din opt membri, care va milita pentru politici publice prin monitorizarea legislației dedicată persoanelor vârstnice și va crea cadrul pentru o îmbătrânire activă, sănătoasă și demnă", a mai spus Ionuț Ardeleanu, menționând că Irlanda este una dintre țările Uniunii Europene care are un Parlament al Seniorilor, ce reunește peste 100.000 de membri consultați.