Programul național „Kalokagathia - Un strop de mișcare, o picătură de viață”, a fost desfășurat și în județul Bihor, stimulând preșcolarii să participe cu bucurie la activități de mișcare, sport, gimnastică sau dans. Șase grădinițe din Oradea și Aleșd au răspuns invitației de a participa la acest proiect, iar cei mai talentați dintre copii s-au înscris la etapa de dans și gimnastică, obținând primele medalii din viața lor.

 

Obiectivele proiectului Kalokagathia au fost participarea cu plăcere a copiilor la activități de mișcare, dezvoltarea fizică armonioasă și echilibrată, stimularea imaginației sau formarea sistematică a unor deprinderi și calități motrice (mers, alergare, îndemânare, forță, rezistență, viteză). Proiectul a vizat copiii din grădinițe, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, și a avut două componente: parcursul aplicativ și concursul de gimnastică și dans. Grădinițele care au răspuns pozitiv provocării au fost: GPP Holcim Aleșd, GPP Emanuel Oradea, GPP 27 Oradea, GPP 46 Oradea, GPP 20 Oradea și GPP 52 Oradea.

Grădinița cu program prelungit nr. 20 a participat la ambele categorii. Dacă preșcolarii din grupa mare au optat pentru parcursul aplicativ, copiii din grupa mijlocie B, coordonați de prof. educator Andrada Șulea și prof. educator Mariana Micorici, au optat pentru categoria gimnastică și dans, punctând astfel primul concurs din viața lor. Micuții au adus pe scenă însăși Vacanța, într-o coregrafie veselă, demonstrând că pot mânui cercuri colorate, în pași de dans. Primul concurs le-a adus și o medalie, cea de bronz, spre bucuria părinților și coordonatorilor.

„Prin implicarea elevilor în astfel de activități îi ajutăm să se aproprie cu bucurie de sport și dans și prevenim, totodată, comportamente și atitudini dăunătoare sănătății. Fiecare concurs, fiecare ieșire în public pentru copii este un câștig care le dezvoltă respectul de sine”, a spus Andrada Șulea, director adjunct al GPP 20.

De altfel, organizatorii programului Kalokagathia au răsplătit cu medalii și diplome toate grădinițele și toți copiii participanți, pentru a le da tuturor curaj să persevereze... în pași de dans.