Era Park se transformă într-o super gospodărie, cu legume proaspete, cu mâncăruri tradiţionale, cu animale şi cu multe utilaje agricole! Cea de-a opta ediţie a Târgului AgroBihor se va desfăşura în perioada 2-4 septembrie, în parcarea centrului comercial, iar anul acesta va aduce, pe lângă noutăţile din domeniu, şi nume consacrate pentru iubitorii de folclor.

Startul evenimentului va fi dat vineri, 2 septembrie, la ora 11.00. Dacă prima parte a zilei va fi alocată deschiderii oficiale şi vizitării standurilor, spre seară, de la ora 18.00, bihorenii sunt invitaţi sub cupola centrului comercial, la un concert folcloric extraordinar, cu Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de orchestra Rapsodia Bihoreană, sub îndrumarea dirijorului prof. Liviu Buţiu. Vor mai urca pe scenă interpreţii Antonela Ferche Buţiu, Maria Sidea, Voichiţa Mihoc, Dana Ionela Jurjuţ şi laureaţi ai concursului „Moştenitorii”, realizat de TVR 1, dar şi ansamblul de dansuri populare „Vetre Bihorene”. La fel ca în anii trecuţi, vizitatorii vor putea vedea o gamă variată de maşini agricole care lucrează pământul, de la arat până recoltarea produselor, dar şi diverse tipuri de tractoare, dotate la nivelul celor mai recente cerinţe din domeniu. Iubitorii de produse tradiţionale şi mâncăruri vor avea la dispoziţie sortimente diverse de legume şi fructe, miere de albine, uleiuri presate la rece, vinuri din diferite specii de struguri, cârnaţi de casă şi chiar produse de pielărie. Curioşii vor putea admira inclusiv un stand cu legume inedite, altfel colorate, ca de exemplu roşii galbene sau negre, cartofi violeţi sau dovleci ornamentali, dar şi expoziţii de cai de rasă, vaci, oi, porci sau ponei. La eveniment sunt aşteptate să participe peste 80 de firme din domeniu, atât din vestul ţării, cât şi din Bucureşti. „Suntem mândri că, odată cu lansarea accestui târg, multe firme şi-au deschis reprezentanţe - şi sedii mari de reprezentanţe în vânzarea de utilaje - la Oradea”, a precizat inginerul Marius Ştefan, organizatorul evenimentului.

Intrarea la târgul de utilaje şi la animale costă 5 lei, însă în rest, inclusiv la concert, accesul este liber. De precizat că AgroBihor va cuprinde şi o serie de seminarii şi demonstraţii pentru fermieri.