După ce săptămâna trecută Primăria Oradea a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a pavajului interior din Palatul Vulturul Negru, la începutul acestei săptămâni, angajaţii noii asocieri de firme care a câştigat licitaţia s-au şi apucat de treabă, desfăcând mozaicul realizat necorespunzător de către firma Marconst în 2013

Spargerea vechiului mozaic a început dinspre strada Vasile Alecsandri şi continuă către strada Independenţei. Asocierea de firme care a câştigat licitaţia este Drumuri Orăşeneşti şi Porfido ed Arte Consorzio Stabile del Trentino, la preţul de 1.667.453,93 lei. Potrivit contractului, lucrările trebuie terminate până la data de 15 iunie 2016.

"Fiind vorba de lucrări executate printr-un contract cu finanţare europeană, finalizarea lor trebuie să se facă până cel târziu la data de 30 iunie 2016 – dată la care trebuie să se închidă acest proiect european. Iniţial, reabilitarea pavajului din Pasajul Vulturul Negru s-a realizat de către firma Marconst cu un mozaic cu motive florale, însă Primăria Oradea nu a recepţionat lucrările încheiate în vara lui 2013, întrucât acestea erau necorespunzătoare. S-a constatat atunci o serie de vicii de execuţie: fisuri în mozaic, diferenţe de culoare ale mozaicului, straturi de mozaic care nu fac aderenţa cu stratul suport, plăci de mozaic ciobite, rosturi lipsă sau rosturi neuniforme”, se arată într-un comunicat transmis ieri de Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

Noul pavaj va fi realizat din marmură și granit. Suprafața pasajului acoperit de 1.024 mp va fi repartizată astfel: 725 mp plăci de granit, 252 mp plăci de marmură, 24 mp - capace demontabile, 9 mp - suprafață grătare pentru ventilarea subsolului, 10 mp - ștergătoare de picioare, 4 mp - capace canal.