Senatorul PSD Florian Bodog a prezentat vineri bilanţul activităţii sale parlamentare în cei patru ani de mandat, menţionând că cea mai importantă realizare a sa este Legea împotriva fumatului în spaţiile publice.

Candidat pe locul I al listei PSD pentru Senat, Florian Bodog a declarat că, în perioada 2012-2016, a avut 99 de iniţiative legislative, 91 de declaraţii politice, 171 de luări de cuvânt, 122 de întrebări şi interpelări adresate guvernului, ceea ce îl situează printre cei mai activi parlamentari bihoreni. „Mai puțin cunoscută marelui public, însă la fel de consistentă, rămâne activitatea pe care am desfășurat-o în comisia de specialitate din care fac parte, Comisia pentru Sănătate Publică. Din punctul meu de vedere, în comisia parlamentară este locul unde ne putem dovedi cel mai bine utilitatea”, a menţionat Bodog, care a făcut parte şi din comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen. „Dacă ar fi să mă refer la cea mai importantă realizare a mandatului meu de senator și care a avut și cel mai puternic impact la nivelul societății, aceasta ar fi adoptarea legii pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Este o lege cu beneficii directe semnificative în viața fiecărui român. De asemenea, în acest prim mandat de senator, am reușit să introduc pe agenda parlamentară și în dezbaterea publică un proiect foarte apropiat de sufletul meu și de preocupările mele din domeniul medicinei. Mă refer la inițiativa legislativă privind reproducerea umană asistată medical. La ora actuală, această inițiativă adoptată de Senat se află la Camera Deputaților, urmându-și procedura legislativă. La aceste inițiative se adaugă numeroase amendamente la legi importante precum Legea Educației Naționale, Legea Pensiilor sau Legea Reformei în Sistemul de Sănătate”, susţine senatorul PSD.

 

Scrisoare deschisă

Senatorul Florian Bodog i-a adresat o scrsioare deschisă primarului Ilie Bolojan în care susţine că ceea ce s-a întâmplat cu Dealul Ciuperca reprezintă „o ultimă probă a nivelului dumneavoastră de incompetenţă”.  

„Domnule primar, o lucrare scumpă, suspectă din multe puncte de vedere şi prost făcută, nu ţine de culoarea politică, ţine de competenţă şi bun simţ. Iar Dealul Ciuperca, cel mai recent caz dintr-un şir mai lung de bani cheltuiţi prost, pe lucrări necesare, desigur, dar făcute în grabă şi de mântuială (Podul Mareşal Prezan, Pasajul Vulturul Negru, Piaţa Rogerius etc.), doar pentru ca să vi le puteţi bifa la „marile” realizări, cred că reprezintă o ultimă probă a nivelului dumneavoastră de incompetenţă. Sau, poate, şi în acest caz, veţi da vina tot pe PSD?”, a menţionat senatorul PSD în scrisoarea deschisă, adăugând că nu se aşteaptă ca primarul să-şi asume responsabilitatea în acest caz, ci „probabil şi de data aceasta veţi scoate pe altcineva ţap ispăşitor pentru acest eşec răsunător”. Apoi, „în numele orădenilor revoltaţi şi stupefiaţi de faptul că o bucată de oraş se prăbuşeşte peste ei”, Bodog cere Primăriei Oradea să răspundă la câteva întrebări: în ce constă garanţiile depuse de cei care au realizat studiul de fezabilitate, proiectul şi construcţia lucrării de la Dealul Ciuperca şi cum vor fi aceastea executate; cum se manifestă responsabilitatea firmei care a asigurat dirigenţia de şantier şi a echipei din Primăria Oradea care a gestionat proiectul; din ce bani vor fi plătite lucrările necesare pentru refacerea întregii investiţii; ce alte „ctitorii” similare reprezintă un pericol public pentru orădeni. „Aveţi datoria de a ne informa pentru că, sperăm noi, nimeni nu vrea ca oamenii să moară pe altarul cultului primarului absent”, a, menţionat, la final, senatorul Florian Bodog.