După elevi a venit rândul viitorilor profesori să aibă emoții. Miercuri, 12 iulie, de la ora 10.00, s-a dat proba scrisă pentru examenul de titularizare. Au participat peste 1.300 de persoane, cea mai mare concurență fiind pentru posturile de educatoare.  

 

Liniște și pace ieri, la unul din cele patru centre de concurs la care s-a susținut examenul de titularizare. Concurenții erau direcționați calm pe holul Colegiului Național „Mihai Eminescu” de către directoarea Liceului de Arte, Mihaela Bondor, să își lase bagajele într-o sală și li se indica etajul în care se afla clasa unde urmau să susțină proba. Șefa comisiei, Daniela Sopota, îmbina disponibilitatea și amabilitatea cu severitatea, lucrurile decurgând într-o atmosferă profesionistă. În sălile de clasă, profesori și de o parte, și de cealaltă a băncilor, unii explicând cum va decurge examenul, alții ascultând. Majoritatea erau tineri, fie proaspeți absolvenți de facultate, fie cadre la începutul carierei profesionale. Atmosfera era dominată de zâmbete și voie bună, în contrast cu cea încordată de la examenele naționale. 

„În total, au fost înscriși 1.303 candidați. Examenul s-a susținut în patru centre din Oradea: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Dacia” și Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. Concursul a durat patru ore și am avut un singur candidat eliminat, la Școala Dacia”, a spus, pentru Crișana, Claudiu Damian - purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Conform aceleiași surse, cea mai mare concurență a fost pentru un post de educatoare limba română. Primele rezultate se vor afișa pe 18 iulie, urmând ca în aceeași zi să aibă loc înregistrarea contestațiilor. Rezultatele finale se vor afișa în perioada 20-24 iulie.