Un stâlp de iluminat aflat în stația de taxi de lângă Teatrul Regina Maria a fost pus la pământ, nu de vântul puternit care a suflat zilele acestea în Oradea, ci de un șofer de taxi neatent.

Acesta este al treilea stâlp metalic din Piaţa Ferdinand, zona Teatrului orădean, doborât la pământ în ultimele luni. Primul căzut la datorie a fost cel din dreptul Hotelului Astoria. În urmă cu o vreo două săptămâni a căzut al doilea stâlp, cel din faţa tufelor care înconjoară bustul lui Szigligeti. Acest al treilea stîlp metalic doborât a fost consecinţa unui incident în trafic. Incidentul s-a produs din cauza neatenţiei șoferului, astfel că, la manevra de dat înapoi, acesta a lovit stâlpul de iluminat, care, în urma impactului, s-a prăbușit pe trotuar, lângă trecerea de pietoni de lângă Teatru. Urmările producerii acestui accident puteau fi tragice, dacă zona ar fi fost intens populată la momentul respectiv.

„Primăria Municipiului Oradea a anunțat Electrica, care urmează să  remedieze problema. Stâlpul a căzut, după ce o mașina de taxi a intrat în el”, ne-a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei Oradea.

În Piaţa Ferdinand a mai rămas, în acest moment, un singur stâlp metalic de iluminat, cel de la capătul străzii Republicii pietonal, dar şi acesta este peticit.