Campioana Ligii Naţionale, CSM CSU Oradea, şi câştigătoarea Cupei României, U BT Cluj, vor deschide sezonul baschetbalistic 2016-2017 la Arena "Antonio Alexe". Cele două rivale îşi dispută în această seară de la ora 18.00 (Digi Sport 2) primul trofeu intern al stagiunii, Supercupa României.

 

Şi acest duel se anunţă acerb şi poate spectaculos, mai cu seamă că în pauza competiţională ambele rivale şi-au consolidat loturile. CSM CSU şi-a păstrat o parte importantă din nucleul de bază (Barnette, Zeno plus românii), pe lângă care i-a adus pe Branko Mirkovic, Titus Nicoară, Sean Denison, Zarko Comagic şi Muhamed Pasalic, ultimul chiar de la adversara de astăzi. E drept, însă, că au şi plecat jucători de bază, precum Will Franklin, Rade Markovic, Miha Zupan sau Uros Lucic. Noul căpitan al "roş-albaştrilor" este Rareş Paşca (31 ani), componentul cel mai vechi al lotului, aflat din 2010 la Oradea. Însă, atât el, cât şi Andrei Mandache sunt incerţi pentru acest joc după problemele medicale cu care s-au confruntat în această vară.

În perioada precompetiţională, campioana a câştigat şapte meciuri şi a pierdut unul, spre deosebire de clujeni care au înregistrat doar trei succese, patru eşecuri şi un egal, cu Partizan Belgrad, pe care orădenii au depăşit-o sâmbătă în ultima secundă (68-67), în finala Memorialulul "Antonio Alexe".

U BT Cluj se prezintă cu un nou antrenor, Mihai Silvăşan, care l-a substituit pe Marcel Ţenter, dar şi cu câteva transferuri de marcă precum Vlad Moldoveanu, Aleksandar Rasic, Max Pustozvonov sau Ousmane Barro.

Duelul orădeano-clujean este o reeditare a finalei Cupei, adjudecată de oaspeţi chiar la Oradea, dar şi a semifinalei Ligii Naţionale, tranşată de echipa antrenată de Cristian Achim cu scorul general de 3-1.