Vinerea viitoare, în Parcul Brătianu, va avea loc dezvelirea statuii lui Ion I.C. Brătianu. Cu acest prilej, Primăria Oradea a pregătit o serie de manifestări, care vor debuta la ora 13.00.

 

Primăria Municipiului Oradea organizează în data de 24 noiembrie o serie de manifestări publice prilejuite de dezvelirea Statuii lui Ion I. C. Brătianu, amplasată în Parcul Brătianu din Oradea. La realizarea statuii a lucrat sculptorul Radu Ciobanu, cel care a câștigat concursul organizat de municipalitate.

„Dezvelirea acestei statui face parte dintr-un ciclu de evenimente prin care Primăria Oradea dorește să marcheze Centenarul Marii Uniri. Ion I.C. Brătianu a fost prim-ministru al României într-o perioadă în care s-au întâmplat evenimente istorice importante, având un rol major în Marea Unire din 1918. În data de 24 noiembrie a acestui an se vor împlini 90 de ani de la moartea lui”, precizează Primăria Oradea.

Festivitățile dedicate zilei de 24 noiembrie vor începe la ora 13.00, în Parcul Ion I.C. Brătianu, cu întâmpinarea oficialităţilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă şi ocuparea locului în dispozitiv. După intonarea Imnului Naţional al României va urma dezvelirea statuii lui Ion I. C. Brătianu şi slujba de sfinţire a acesteia. Despre însemnătatea evenimentului vor vorbi primarul Ilie Bolojan, sculptorul Radu Ciobanu şi un istoric. Manifestările vor continua cu festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ion I. C. Brătianu şi se vor încheia cu defilarea detaşamentului de onoare şi prezentarea onorului. De asemenea, de la ora 16.00, în Sala mare a Primăriei Oradea, va avea loc o conferință de prezentare a personalității marcante a lui Ion I.C. Brătianu.