De astăzi şi până în data de 25 mai, Bihorul este gazda desfăşurării cursului naţional destinat instruirii clasificatorilor de carcase carne pentru specia ovine, clasificatori prezenţi din întreaga ţară. Cursul are loc la S.C Prodaliment S.A. Salonta, iar Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor a organizat, pe această temă, o conferinţă de presă la care au participat şi specialişti din Marea Britanie şi din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale care conduc, în calitate de lectori, acest curs de instruire. Pentru implementarea sistemului de clasificare a carcaselor de carne (pentru specia porcine, bovine şi ovine) se derulează în România Proiectul PHARE de înfrăţire instituţională "Sprijin pentru elaborarea unui sistem de clasificăre a carcaselor RO/04/1B/AG/04", iar coordonatorul proiectului este expertul din Marea Britanie, dl. Charles Clarke, domnia sa făcând parte şi din Comisia Cărnii şi Şeptelului din Marea Britanie. "În cadrul acestui Proiect are loc, la Prodaliment Salonta, ca loc de desfăşurare, acest curs naţional pentru instruirea clasificatorilor zonali din România, pentru specia ovină, fiind a doua sesiune practică, iar finalizarea unui astfel de curs va avea loc în Marea Britanie", a menţionat dl. Charles Clarke. Nu insistăm asupra elementelor tehnice, ci asupra faptului că implementarea unui astfel de sistem de clasificare, conform normelor europene, are menirea susţinerii şi îmbunătăţirii calităţii produselor de origine animalieră, dar şi cu efect stimulator, din punct de vedere financiar, pentru producători.