Antrenorul portughez Jose Peseiro a semnat, ieri, un nou contract şi a revenit la conducerea tehnică a formaţiei Rapid, a declarat directorul general adjunct al grupării giuleştene, Grigore Sichitiu.

"Exil" de o săptămână
"Domnul Peseiro împreună cu tot staful au revenit la conducerea tehnică a echipei. Ei au condus antrenamentul de astăzi şi îşi vor continua munca de până acum. Pesiero va fi în continuare antrenor pentru că a semnat în această dimineaţă un alt contract cu Rapid", a afirmat Sichitiu.
Conform unor surse din cadrul clubului giuleştean, conducerea clubului a luat decizia reconfirmării lui Jose Peseiro deoarece toţi tehnicienii contactaţi au refuzat preluarea postului de antrenor în plin campionat. De altfel, acţionarul majoritar Fathi Taher afirmase luni, referindu-se la instalarea unui nou antrenor, că e mai important cine poate să vină, nu cine vrea conducerea clubului să vină.
Tehnicianul Jose Peseiro a fost suspendat în urmă cu o săptămână din funcţia de antrenor principal al formaţiei Rapid după eliminarea din Cupa UEFA. În locul său, interimatul la conducerea tehnică a echipei a fost preluat de Nicolae Manea şi Grigore Sichitiu. Duminică seară, după înfrângerea cu 2-0 suferită în partida din deplasare cu Pandurii Târgu Jiu, acţionarul majoritar Fathi Taher a anunţat că va fi instalat un nou antrenor.
Deşi a fost suspendat din funcţie, Jose Peseiro a refuzat să renunţe la înţelegerea cu FC Rapid, solicitând suma de 500.000 de euro, specificată în contract în cazul rezilierii unilaterale a contractului. Tehnicianul portughez s-a prezentat în fiecare zi la biroul său de la baza sportivă Pro Rapid.

Bergodi a rămas cu ochii-n soare!
Pe de altă parte, antrenorul italian Cristiano Bergodi a spus că se înţelesese cu acţionarul Fathi Taher pentru preluarea echipei şi urma ca astăzi să conducă primul antrenament. "Marţi am fost la Bucureşti, am bătut palma cu domnul Taher şi aşteptam să mă sune să finalizăm tranzacţia. Acum am aflat că domnul Peseiro a fost reinstalat la Rapid. De ce nu am semnat ieri, dacă ne-am înţeles? Contractul nu este ceva care se semnează în două minute sau pe loc. Eu sunt un profesionist, am venit în România să discutăm şi credeam că am bătut palma. Dar se pare că nu a fost aşa", a precizat Bergodi, care se afla în Italia pentru a-şi face bagajele pentru revenirea în România.