Cluburile FC Barcelona şi FC Valencia, două dintre principalele grupări din campionatul spaniol, au probleme din cauza lipsei de lichidităţi, informează presa iberică.

Ziarul La Vanguardia notează că FC Barcelona este pe cale de a negocia un împrumut de 30 de milioane de euro, în aşteptarea unei sume echivalente ce trebuie plătite de către canalul de televiziune catalan TV3.
Potrivit sursei citate, clubul catalan, care este lider detaşat în Primera Division şi al cărui venit ar trebui să se apropie în acest an de 380 de milioane de euro, nu cunoşte totuşi grave probleme financiare, ci doar o lipsă de lichididăţi.
Situaţia grupării FC Valencia este mult mai serioasă, iar jucătorii se plâng că nu au primit ultimele salariile. Potrivit televiziunii naţionale spaniole (TVE), clubul are datorii în valoare totală de 16 milioane de euro. Această situaţie ar putea explica rezultatele modeste din ultimul timp ale echipei, care a pierdut trei din ultimele patru meciuri din Primera Division.
Cotidianul local Las Provincias a scris că unul dintre vicepreşedinţii clubului din Valencia, Fernando Gomez, s-a întâlnit, luni, cu jucătorii şi le-a transmis că nu ştie exact data la care se vor achita salariile restante.
FC Valencia este în aşteptarea unui împrumut pentru a rezolva cele mai urgente datorii. Situaţia financiară ar putea constrânge clubului să vândă la sfârşitul sezonului câţiva dintre jucătorii importanţi, printre care se numără şi atacantul David Villa, al cărui transfer ar aduce grupării FC Valencia aproape 40 de milioane de euro.