Municipalitatea orădeană a scos la licitaţie execuţia lucrărilor de întreţinere, reparaţii străzi, poduri şi trafic rutier. Anunţul a fost postat pe site-ul e-licitaţie.ro, deschiderea ofertelor urmând să aibă loc pe data de 29 aprilie, la ora 11:00, la sediul Primăriei. Contractul va fi atribuit pe o perioadă de patru ani, valoarea estimată a investiţiei ridicându-se la 121.200.000 lei, fără TVA.

Până acum toate aceste lucrări au fost executate de către Drumuri Orăşeneşti, însă asocierea cu aceasta a fost suspendată printr-o hotărâre de instanţă, chiar şi aşa, parteneriatul pentru reparaţiile de străzi din Oradea urma să se încheie la mijlocul acestui an. În acest context, executivul a decis scoaterea la licitaţie pe o perioadă de patru ani a serviciului de întreţineri, reparaţii străzi, poduri şi trafic rutier. În acest moment, Oradea are o reţea stradală de 750 străzi, cu o lungime de 378 km. Potrivit caietului de sarcini, 147 km sunt nemodernizaţi, iar restul de 231 figurează ca modernizaţi. Firmele interesate pot achiziţiona caietul de sarcini de la sediul Primăriei Oradea. Potrivit acestui document, ofertanţii trebuie, printre altele, să facă dovada principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani, precum şi să facă dovada că deţine spaţiul necesar desfăşurării activităţi care să fie situat pe raza municipiului Oradea sau să prezinte un angajament scris prin care se obligă că va înfiinţa acest punct de lucru. Totodată, fiecare dintre participanţii la licitaţie vor trebui să depună o garanţie de participare în valoare de 848.000 lei şi o garanţie de bună execuţie. Potrivit anunţului de licitaţie, vor fi încheiate opt contracte subsecvente, respectiv două pe an.

Pe lângă lucrările de întreţinere, reparaţii străzi şi poduri, firma câştigătoare va avea în grijă şi marcajele rutiere, instalarea de indicatoare rutiere, precum şi servicii de întreţinere a semafoarelor.