Actorul american Mark Wahlberg a anunţat că va dona 1,5 milioane de dolari victimelor hărţuirilor sexuale, în urma polemicilor declanşate de onorariul său pentru filmul „All The Money In The World”, de peste o mie de ori mai mare decât cel al partenerei sale de pe afişul acestei pelicule, actriţa Michelle Williams.

„În aceste zile, onorariul meu pentru a refilma anumite scene din „All The Money In The World” a devenit un subiect de conversaţie important”, a declarat Mark Wahlberg, desemnat cel mai bine plătit actor din lume în anul 2017, cu venituri de 68 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes. „Susţin 100% lupta pentru o remunerare justă şi donez suma de 1,5 milioane de dolari fondului care asigură apărarea juridică a asociaţiei Time's Up în numele actriţei Michelle Williams”, a adăugat starul hollywoodian. Această sumă corespunde onorariului primit de Mark Wahlberg, în vârstă de 45 de ani, pentru a filma din nou, în regim de urgenţă, secvenţe întregi din filmul menţionat, regizat de Ridley Scott, după concedierea actorului Kevin Spacey. Acuzat de agresiune sexuală şi hărţuire de câteva zeci de bărbaţi, Kevin Spacey a fost înlocuit în distribuţia acestui film de actorul Christopher Plummer. Onorariul lui Mark Wahlberg a fost comparat cu cel primit - în aceleaşi condiţii de urgenţă - de actriţa Michelle Williams, care a acceptat să primească doar 80 de dolari pe zi, încasând în total mai puţin de 1.000 de dolari pentru refilmarea acelor scene. Acest raport de 1 la 1.500, dezvăluit de mai multe companii mass-media americane, a declanşat polemici aprinse în Statele Unite, într-o perioadă în care se discută intens despre statutul femeilor de la Hollywood, în urma scandalului în care este implicat Harvey Weinstein. Actriţele Jessica Chastain, Amber Tamblyn şi Mia Farrow s-au declarat, public, revoltate de această situaţie inechitabilă. Proiectul Time's Up a fost lansat la începutul lunii ianuarie de un colectiv de peste 300 de femei din Hollywood cu scopul de a lupta împotriva hărţuirii sexuale atât din industria cinematografică, cât şi din alte profesii. Asociaţia omonimă a creat un fond de susţinere a victimelor hărţuirii sexuale, care va achita cheltuielile de judecată ale acestora.

La doar câteva zile după înfiinţarea fondului, acesta a primit deja donaţii de peste 15 milioane de dolari - obiectivul final pe care şi-l fixase asociaţia Time's Up.

În plus faţă de lupta împotriva hărţuirii, asociaţia militează pentru accesul femeilor în posturi de conducere şi pentru salarii egale cu cele ale bărbaţilor care ocupă funcţii echivalente.