Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson au obţinut scuze oficiale şi retractarea relatărilor despre poveştile de dragoste false dintre actorul american şi Meg Ryan sau Felicity Jones, din partea a două tabloide americane ce au publicat articolele defăimătoare, relatează Reuters.

The National Enquirer şi Star Magazine, ambele proprietăţi ale American Media Inc., au emis scuze oficiale şi au schimbat relatările publicate online, precum şi în variantă tipărită.

Hanks şi Wilson, care sunt căsătoriţi de 29 de ani, au declarat mutual că au râs prima dată, citind poveştile publicate în tabloide despre "divorţul iminent şi destrămarea căsniciei, pentru că informaţiile erau false".

Dar la aniversarea celui de-al 29-lea an de mariaj în aprilie, cuplul a declarat că percep căsătoria drept "fundamentul familiei", iar poveştile presei de scandal nu mai pot fi tolerate.

Hanks a jucat alături de Meg Ryan în filmele "Nopţi albe în Seattle" şi "Mesaj pentru tine". Cu Felicity Jones a jucat în filmul de aventuri "Inferno", după Dan Brown.

Tom Hanks, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru atracţia sa pentru roluri bazate pe personaje reale, cum ar fi căpitanul Phillips din filmul omonim din 2013, regizat de Paul Greengrass, Jim Lovell, în "Apollo 13" (1995), de Ron Howard, şi Walt Disney, în pelicula "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii/ Saving Mr. Banks" (2013), de John Lee Hancock.

Meg Ryan, pe numele său real Margaret Mary Emily Anne Hyra, născută pe 19 noiembrie 1961, este o actriţă americană, devenită celebră datorită rolurilor din comediile romantice în care a fost distribuită în anii '90. Cinci din aceste filme - "Când Harry o întâlneşte pe Sally", "Nopţi albe în Seattle", "Un sărut de milioane", "Îngerul păzitor" şi "Mesaj pentru tine" - au avut încasări totale de peste 870 de millioane de dolari pe plan mondial. Ryan a fost de trei ori nominalizată la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Când Harry o întâlneşte pe Sally", "Nopţi albe în Seattle" şi "Mesaj pentru tine", în ultimele două jucând alături de Tom Hanks. De asemenea, Meg Ryan şi Tom Hanks au mai jucat împreună în comedia romantică "Joe împotriva vulcanului" (1990), de John Patrick Shanley.