La Oradea, se desfășoară, în perioada 15 - 23 ianuarie, Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor, eveniment care constă într-un program de rugăciune în comun, la care participă reprezentanţi de la mai multe culte religioase din oraş.

 

 

Evenimentul le oferă credincioșilor de la mai multe culte religioase ocazia să se roage împreună, dar și să asculte mesaje pline de inspiraţie divină. Ediția din acest an are ca temă: „Împăcarea – Iubirea lui Cristos ne constrânge”, temă luată din a doua Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 5 cu versetul 14.

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor a debutat duminică, 15 ianuarie, la Catedrala Romano-Catolică, în prezența reprezentanților Bisericilor Greco-Catolică, Romano-Catolică, Ortodoxă, Reformată, Penticostală, Unitariană, Evanghelică – Lutherană, precum şi a rabinului Comunităţii Evreilor Mesianici din Oradea. A doua zi de rugăciune pentru unitatea creştinilor a avut loc la Biserica Penticostală Betania, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai Bisericilor Greco-Catolică, Romano-Catolică, Ortodoxă, Reformată, Penticostală, Unitariană, Evanghelică – Lutherană, precum şi rabinul Comunităţii Evreilor Mesianici din Oradea. Marţi, 17 ianuarie, evenimentul a avut loc la Biserica Reformată Olosig, iar zilele acestea, se va desfășura după următorul program: astăzi, 18 ianuarie, de la ora 17.00, la Biserica cu Lună, Piaţa Unirii, 2; mâine, 19 ianuarie, de la ora 18.30, la Biserica Penticostală Tabor, Strada Meiului, 4; vineri, 20 ianuarie, de la ora 18.30, la Sinagoga Evreilor Mesianici, Strada Sucevei, 23; sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18.00, la Biserica Evanghelică – Lutherană, Strada Tudor Vladimirescu, 26; duminică, 22 ianuarie, de la ora 18.00, la Biserica Unitariană, Strada Nicolae Jiga, 72; luni, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”, Strada Iuliu Maniu, 1.