Instituită în anul 1997 de către Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, Ziua Mondială a Vieții Consacrate a fost sărbătorită, ieri, și la Oradea. Cu acest prilej, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”, a avut loc întâlnirea persoanelor consacrate din Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea şi Episcopia Romano-Catolică de Oradea.

Ziua Vieții Consacrate este o zi în care creștinii din întreaga lume se roagă pentru vocațiile vieții consacrate. Persoanele consacrate sunt acele persoane care au simţit cuvântul lui Iisus, care spune: „Cine vrea să fie desăvârşit să lase totul şi să mă urmeze”.

Ieri, de Sărbătoarea Întâmpinării Domnului, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”, a avut loc Sfânta Liturghie, săvârşită de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, şi de Excelenţa Sa Lászlo Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea, alături de un sobor de preoţi. La liturghie, au participat călugării și călugărițele care trăiesc pe teritoriul celor două Episcopii, precum și credincioși de diferite vârste. Cuvântul de învăţătură a fost transmis de Preasfinţia Sa Virgil Bercea, care a subliniat  misiunea persoanelor consacrate: „Cât de mult dăruiesc persoanele consacrate tuturor – ei oferă lumină, fiind o binecuvântare pentru noi, disponibili să ofere oricând, orice”. În cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc şi reînnoirea voturilor persoanelor consacrate. Liturghia a fost animată de către elevii claselor „Steb by Step” de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”.