Stadion: Iuliu Bodola

Gazon: bun

Spectatori: aproximativ 400

Marcatori: M. Matei 35 / Al. Rusu 85

Cartonaş galben: - / Al. Radu 13

Luceafărul: Poiană - Balea, Al. Iacob, A. Cordoş, I. Ban - Ţegle - C. Roşu, Codoban, Păcurar (60 Hergheligiu), Bedea (73 P. Goge) - M. Matei (81 Asanache).

Antrenor: Cornel Ţălnar

Sportul: Kololo - Nedelcu, Lica, I. Şerban, Halmaghe, Oancea (53 Al. Ionescu), Al. Radu, Borţoneanu, D. Munteanu (90+2 Penescu), Cr. Buştea, L. Dobre (73 Al. Rusu).

Antrenor: Valeriu Răchită.

Arbitri: Vladimir Nagy (Aiud) - la centru; Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Răzvan Nistoran (Reşiţa) - asistenţi.

Observatori FRF: Daniel Sabău (Zalău), Tamas Zoltan (Odorheiu Secuiesc).

 

Luceafărul Oradea şi-a propus să cocheteze cu primele locuri în Liga a II-a, dar în debutul campionatului n-a putut învinge Sportul Snagov, echipă invitată de FRF în competiţie, care abia şi-a încropit un lot de jucători. Dacă orădenii au ratat o sumedenie de ocazii, ilfovenii au concretizat singura situaţie clară de a marca, plecând cu un punct nesperat de la Oradea.

 

"Luceferii" au dominat clar meciul cu o formaţie care nu le-a pus probleme deosebite, dar asta nu a fost suficient pentru un debut pozitiv de sezon. Jucătorii echipei gazdă s-au dovedit superficiali la finalizare, iar spre final ocaziile irosite s-au răzbunat. După cum a început partida se părea că singura necunoscută era diferenţa la care orădenii se vor impune. Seria ratărilor a fost deschisă de C. Roşu (8), care a reluat cu capul, însă un adversar a respins de pe linia porţii. Apoi Matei (9) a trimis cu capul din 6 m, dar portarul advers a respins în bară, din nou Roşu (11), scăpat singur, a tras în Kololo, pentru ca tot căpitanul gazdelor să reia cu capul din marginea careului mic peste poartă (13). „Nici Matei (18)  nu a fost mai inspirat, şutând pe lângă din 12 metri.

Luceafărul a avut nevoie de un cadou din partea adversarilor pentru a deschide scorul. Portarul Kololo a şutat într-un coechipier, mingea a ajuns cu noroc la Matei (35), care cu chiu, cu vai a trimis în plasă bară-gol (1-0). Tot atacantul putea rezolva definitiv meciul, dar a întârziat şutul decisiv şi a fost blocat de portar (50) sau a reluat slab cu capul din apropiere (60). Gazdele nu au fost inspirate nici la fazele fixe, mai ales la numeroasele cornere de care au beneficiat, şi nici schimbările efectuate în repriza secundă nu au adus plusul scontat.

Pe măsura trecerii timpului, calitatea jocului a lăsat de dorit, explicabil oarecum în condiţiile în care s-a jucat pe o vreme caniculară, dar Sportul Snagov a continuat să spere în şansa sa. Cu folos, pentru că Ţegle a pierdut uşor mingea la centrul terenului, iar oaspeţii au iniţiat un atac, finalizat de Al. Rusu (85), cu un şut la colţul lung (1-1).  

În disperare de cauză, "luceferii" au împins jocul spre careul advers, dar, lipsiţi de prospeţime şi de inspiraţie, nu au reuşit să surprindă defensiva ilfovenilor.

În loc de o victorie categorică, care să-i dea un moral în perspectiva următoarelor jocuri,  "Luceafărul" s-a ales doar cu o remiză în faţa uneia dintre echipele modeste din campionat.