Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea are şansa de a-şi păstra titlul naţional, după ce a egalat situaţia (2-2) în semifinala cu U BT Cluj. Orădenii şi-au valorificat şi a doua oară avantajul terenului propriu, scor 85-76 (22-15, 19-13, 18-24, 26-24) şi vor susţine meciul decisiv mâine, de la ora 18.00 (Digi Sport) la Cluj.

Ca şi în partida precedentă de la Oradea, CSM CSU a început în forţă şi a condus în permanenţă. Diferenţa maximă a fost de 17 puncte (32-15, în minutul 13), dar până la pauză clujenii au mai redus ecartul (41-28).  Impulsionaţi de Adamovic, oaspeţii s-au apropiat şi mai mult (59-52), la sfârşitul sfertului trei. Emoţiile celor peste 2.000 de spectatori s-au amplificat în secvenţa decisivă, în care U BT a ajuns la patru "lungimi" de echipa orădeană (77-73). Campioana a gestionat însă favorabil ultimele minute şi nu a mai dat prilejul rivalilor să se apropie, scor final 85-76. "Am reușit să ducem seria înapoi la Cluj. Este un lucru fabulos pentru această serie și consider că este extraordinar de frumos ca aceste două echipe să se dueleze într-un meci decisiv. mi felicit jucătorii pentru că au reușit un meci de o intensitate peste puterile lor. De asemenea, aș vrea să îi felicit pentru că în aceste zile am avut o bătălie psihologică în a-i face să nu fie mulțumiți cu faptul că am obținut o victorie. Am făcut tot posibilul pentru a evita orice fel de relaxare. Ne dorim să mergem la Cluj pentru a ne califica în finală. Eu cred că în aceste două meciuri de la Oradea s-a demonstrat că jucătorii mei sunt niște veritabili campioni. Presiunea se mută, oarecum, pe umerii Clujului, însă e limpede că noi ne dorim să câștigăm și nu putem să tratăm jocul altfel decât cu scopul de a-l câștiga. Vom face tot ce putem pentru a reuși", a comentat Cristian Achim, antrenorul orădenilor.

CSM CSU Oradea: Zeno 20 (2×3), Mandache 17 (3), Barnette 14, Nicoară 10, Denison 8, Ţîbîrnă 2, Pasalic 3 (1), Nicolescu, Franklin 11 (1). Nu au jucat: Nicolescu, Sg. Pop. Antrenor: Cristian Achim.

U BT Cluj-Napoca: Dykes 13 (1×3), Moldoveanu 4, Barro 8, Adamovic 17 (5), Jucan 1, Török 6, Rasic 19 (3), Kuti 1, Kariniauskas 7 (1). Antrenor: Mihai Silvăşan.
Arbitri: Alexandru Olaru, Şerban Raşoga, Cristian Trofim. Comisar FR Baschet: Marian Oprea
Eliminări pentru 5 greşeli personale: – / Barro 40.