Sute de copilași, de la cele mai mici vârste la adolescenți, au luat sâmbătă și duminică, cu aslat, Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” pentru a participa la un concurs de înot. La cele 72 de probe s-au înscris peste 250 de copii din toată ţara.

 

Atmosferă relaxată duminică, 18 septembrie, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” în ciuda faptului că întrecerea de înot era în toi. Dovadă clară că, în general, competitivitatea, dublată de o pedagogie bună, este propice performanței. Totuși, într-un colț al bazinului de înot, un antrenor încerca să îi explice unui micuț că e „musai” să intre în bazin.

„Nu am venit aproape 500 de kilometri până aici pentru ca să îmi spui că tu nu intri în apă”, încerca să se impună bărbatul, vizibil iritat. În cele din urmă, micuțul, puțin durduliu dar ascultător, și-a luat papuceii și a pornit spre vestiare. După o serie de tineri premiați, duminică, în jurul orea 11.30, concursul a continuat în aplauzele antrenorilor și părinților prezenți în tribune. Încurajările nu au lipsit, cei mai mulți dintre copilași fiind aplaudați chiar dacă nu au prins podiumul.   

Întrecerile au avut loc sâmbătă, de la ora 11:00, şi duminică, de la ora 10:00. La cele 72 de probe s-au înscris peste 250 de copii din Bucureşti, Piteşti, Arad, Timişoara, Satu Mare, Suceava etc. Scopul principal al evenimentului a fost popularizarea natației și atragerea micuților spre acest gen de concurs capabil să le dezvolte foarte multe abilități. O altă țintă a constituit-o crearea unei baze solide din care să poată fi selectați tineri pentru competiţiile de nataţie. S-a concurat la toate stilurile, pe categorii de vârstă, de la 6 la 18 ani.

Oradea a fost reprezentată de înotători de la CSM Oradea, Crişul şi Aqua Sport.

Cupa a fost organizată, cu sprijinul financiar al Digi, de CSM Oradea, CS Crişul, CS Aqua Sport şi DJST Bihor.